Deze krokante bloemkool nuggets zijn om je vingers bij af te likken. Lekker gekruid, knapperig en dan blijken ze ook nog eens vegatarisch te zijn. Ze komen extra krokant uit de Airfryer.

Ingredienten

20
Porties

Bloemkoolnuggets

  • 400 g bloemkool
  • 1 bord panko
  • 150 ml melk
  • 100 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • 1 snuf oregano
  • peper en zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven op 220 graden Celcius of de Airfryer op 190 graden Celcius.

Stap 2:
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Doe de bloem en melk in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder, oregano, peper en zout toe en meng goed door elkaar.

Stap 3:
Haal de bloemkoolroosjes door het kruidige beslag. leg ze vervolgens op een bordje met panko en haal ze hier doorheen.

Stap 4:
Leg de roosjes op een bakplaat en bak 20 min in de oven of in het mandje van de Airfryer en bak hierin 15 minuten. Serveer de bloemkool nuggets met bijvoorbeeld een chilisaus of romige knoflooksaus.

Geef je waardering

87
Bloemkoolnuggets