Heerlijk Oostenrijk
Ontdek samen met culinair journalist Laura de Grave een andere kant van Oostenrijk. Reis mee langs de mooiste plekken en de gepassioneerde ambachtslieden.
In deze nieuwe serie ontdek je hoe ontzettend lekker en verfijnd de Oostenrijkse keuken is. Laura neemt je mee op haar elektrische motor en laat je de mooiste plekken van het bijzondere land zien. Samen met haar ontmoet je gepassioneerde ambachtslieden die met alle liefde hun producten telen en verbouwen.
Culinaire ontdekkingstocht door Oostenrijk
Van oost naar west, van Apfelstrudel tot Tafelspitz, van locals voor gasten: Oostenrijk smaakt uniek en verrassend. En dat ligt volledig aan de mensen. De Oostenrijkse gastgevers zijn zeer gepassioneerd over hun regionale keuken. In elke deelstaat ontdek je typisch regionale specialiteiten en culinaire verrassingen.
Aflevering 5 - Tirol
In deze aflevering bezoekt Laura de deelstaat Tirol, waar ze de wintersport-klassieker Kaiserschmarrn leert maken op een adembenemende plek. Verder maakt ze schnapps op traditionele wijze met een bijzondere stoker. Als kers op de taart proeft ze kaassoep die gemaakt is van de lokale Graukäse.
Zaterdag 14 oktober om 21:30 op kanaal 24
Aflevering 6 - Vorarlberg
In deze aflevering bezoekt Laura Vorarlberg. Deze deelstaat staat vol met adembenemende Alpen, waar overheerlijke kazen worden gemaakt. Laura bezoekt een boer die sura kees maakt, waar ze vervolgens Käsespätzle mee maakt. Ze neemt je ook mee naar de onontdekte regio Bregenzerwald, waar ze in alle rust geniet van de omgeving én een bijzondere lokale lekkernij van witte maïs maakt.
Zaterdag 21 oktober om 21:30 op kanaal 24
Aflevering 1 - Salzburg
In deze aflevering van Heerlijk Oostenrijk ontdekt Laura de Grave de Alpenkeuken in Salzburg. Deze deelstaat staat bekend om haar heerlijke zuivel, kruiden en vruchten. Laura gaat van hoge toppen naar diepe valleien en proeft schapenmelkijs, plukt kruiden voor in traditionele Fleischkrapfen. Ook leert ze supersimpele, maar overheerlijke blauwe-bessenpannenkoekjes maken.
Zaterdag 28 oktober om 21.30 op kanaal 24
Aflevering 2 - Kärnten
In deze aflevering vervolgt Laura de Grave haar culinaire reis door Oostenrijk en ontdekt de deelstaat Karinthië. Laura leert over de slowfoodcultuur die in deze provincie heilig is, vist op verschillende manieren naar forel. Als laatst leert ze over de traditionele Oostenrijkse versie van ravioli beter bekend als Kasnudeln.
Zaterdag 4 november om 21:30 op kanaal 24
Aflevering 3 - Steiermark
Het avontuur van Laura de Grave gaat in deze aflevering verder in Stiermarken. Beter bekend als het Groene Hart van Oostenrijk. In deze deelstaat lopen de bergen over in heuvels vol met druivenranken die gepaard gaan met lokale Buschenschanks, oftewel wijntavernes. Ook leert ze over de landelijke trots pompoenpitolie. En maakt ze gevulde kool.
Zaterdag 11 november om 21:30 op kanaal 24
Aflevering 4 - Niederösterreich
In deze laatste aflevering sluit Laura de Grave haar reis af in de provincie Neder-Oostenrijk. Waar je de hoofdstad Wenen kan vinden. Deze deelstaat is de wijnwalhalla van het land waar veel zogenaamde heurigen, oftewel wijnproeflokaal, te vinden zijn. Ook leert ze hoe het veelzijdige maanzaad op verschillende manieren in de lokale gerechten wordt toegepast zoals de heerlijke Mohnnudeln.
Zaterdag 18 november om 21:30 op kanaal 24