De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Heerlijk Oostenrijk

Ontdek samen met culinair journalist Laura de Grave een andere kant van Oostenrijk. Reis mee langs de mooiste plekken en de gepassioneerde ambachtslieden.

Programma
Heerlijk Oostenrijk Logo

In deze nieuwe serie ontdek je hoe ontzettend lekker en verfijnd de Oostenrijkse keuken is. Laura neemt je mee op haar elektrische motor en laat je de mooiste plekken van het bijzondere land zien. Samen met haar ontmoet je gepassioneerde ambachtslieden die met alle liefde hun producten telen en verbouwen. 

 

Culinaire ontdekkingstocht door Oostenrijk

Van oost naar west, van Apfelstrudel tot Tafelspitz, van locals voor gasten: Oostenrijk smaakt uniek en verrassend. En dat ligt volledig aan de mensen. De Oostenrijkse gastgevers zijn zeer gepassioneerd over hun regionale keuken. In elke deelstaat ontdek je typisch regionale specialiteiten en culinaire verrassingen.

oostenrijklogo

Aflevering 1 - Alpenkeuken in Salzburg

In de eerste aflevering van Heerlijk Oostenrijk ontdekt Laura de Grave de Alpenkeuken in Salzburg. Deze deelstaat staat bekend om haar heerlijke zuivel, kruiden en vruchten. Laura gaat van hoge toppen naar diepe valleien en proeft schapenmelkijs, plukt kruiden voor in traditionele Fleischkrapfen. Ook leert ze  supersimpele, maar overheerlijke blauwe-bessenpannenkoekjes maken. 

Zaterdag 29 april om 21.00 op kanaal 24

Salzburgerland

Aflevering 2 - Slowfoodcultuur in Karinthië

In deze aflevering vervolgt Laura de Grave haar culinaire reis door Oostenrijk en ontdekt de deelstaat Karinthië. Laura leert over de slowfoodcultuur die in deze provincie heilig is, vist op verschillende manieren naar forel. Als laatst leert ze over de traditionele Oostenrijkse versie van ravioli beter bekend als Kasnudeln. 

Zaterdag 6 mei om 21:00 op kanaal 24

Karinthië

Aflevering 3 - Pompoenpitolie in Stiermarken

Het avontuur van Laura de Grave gaat in deze aflevering verder in Stiermarken. Beter bekend als het Groene Hart van Oostenrijk. In deze deelstaat lopen de bergen over in heuvels vol met druivenranken die gepaard gaan met lokale Buschenschanks, oftewel wijntavernes. Ook leert ze over de landelijke trots pompoenpitolie. En maakt ze gevulde kool.

Zaterdag 13 mei om 21:00 op kanaal 24

Stiermarken

Aflevering 4 - Wijnproeflokalen in Neder-Oostenrijk

In deze laatste aflevering sluit Laura de Grave haar reis af in de provincie Neder-Oostenrijk. Waar je de hoofdstad Wenen kan vinden. Deze deelstaat is de wijnwalhalla van het land waar veel zogenaamde heurigen, oftewel wijnproeflokaal, te vinden zijn. Ook leert ze hoe het veelzijdige maanzaad op verschillende manieren in de lokale gerechten wordt toegepast zoals de heerlijke Mohnnudeln.

Zaterdag 20 mei om 21:00 op kanaal 24

Niederosterreich

Chefs

Laura de Grave

Laura de grave