1. Zum Schwarzen Kameel

Dit restaurant is een begrip in Wenen. In 1618 opende het als kruidenier zijn deuren. Tegenwoordig serveert het als restaurant Oostenrijkse klassiekers zoals schnitzel, goulash en palatschinken. De laatste is een soort pannenkoek, maar gemaakt van extra eigeel. Hierdoor is het extra luchtig en net een tikje geler dan je bent gewend. 

palatschinken met abrikozen

2. Heuriger Mayer am Pfarrplatz

Een Heuriger is van origine een plek waar nog niet gebottelde wijn wordt verkocht. Nu kan je vaak ook aanschuiven om te eten. Deze plek staat vooral bekend om Tafelspitz en Frittatensuppe. Dit zijn langzaam gegaard rundvlees en een soup die wordt gemaakt met de bouillon van het vlees. Leuk feitje: er wordt verteld dat Beethoven hier zijn 9e symfonie heeft geschreven.

Heuriger Mayer am Pfarrplatz bord

3. Weingut Mayer am Pfarrplatz

Aan de noordelijke rand van Wenen vind je de enige wijngaard in de wereld die een onderdeel is van een hoofdstad. Hier maken ze gemischtersatz oftewel een wijn van wel 12 verschillende druivensoorten. De kalkachtige grond geeft de wijn een elegante smaak. 

wijnranken Mayer am Pfarrplatz