Stap 1:
Verwarm de oven vast voor op 185 graden Celsius. Zet een pan op middelhoog vuur met wat roomboter en olijfolie. Snipper de ui. Bak ‘m ongeveer vier minuten en hak ondertussen de knoflook. Blus de uien af met de witte wijn en voeg daarna de knoflook toe. Bak tot de wijn is verdampt.
Stap 2:
Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 2 mm (brunoise) en kook ze ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Snijd de prei in halve ringen en was ze goed, want er kan hier en daar nog zand in zitten. Doe de prei vervolgens in de pan en bak ongeveer drie minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de kruiden, bak dit half gaar en zet het vuur uit. Meng de aardappelblokjes door het gehakt.
Stap 3:
Kluts de eieren met de room en meng dit goed door het gehakt heen. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en bedek met een laag geraspte oude kaas.
Stap 4:
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Facebook opmerkingen