- Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
- Zet een pan op middelhoog vuur met de roomboter en olijfolie. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de uien vier minuten en blus af met de wijn. Voeg de knoflook toe. Bak tot de wijn is verdampt.
- Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes (ongeveer 2 cm (brunoise)) en kook ze beetgaar in 3 tot 5 minuten.
- Snijd de prei in halve ringen. Doe de prei in de pan en bak ongeveer drie minuten mee.
- Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de kruiden, bak dit half gaar en zet het vuur uit. Meng de aardappelblokjes door het gehakt.
- Kluts de eieren met de room en meng dit door het gehaktmengsel.
- Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en bedek met een laag geraspte oude kaas.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Wil je een preischotel maken? Dit super makkelijke recept van chef Jeffrey staat zo op tafel en is heel geschikt voor grote groepen. Maak het deze preischotel met gehakt op 24Kitchen.
0 reacties