De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

preischotel met gehakt

Wil je een preischotel maken? Dit super makkelijke recept van chef Jeffrey staat zo op tafel en is heel geschikt voor grote groepen. Maak het deze preischotel met gehakt op 24Kitchen.

Preischotel

Een recept van

Wil je een heerlijke preischotel met gehakt maken? Dit supereenvoudige recept van chef Jeffrey staat zo op tafel, is zeer geschikt voor grote groepen en smaakt heerlijk. Wij zeggen: Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur met de roomboter en olijfolie. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de uien vier minuten en blus af met de wijn. Voeg de knoflook toe. Bak tot de wijn is verdampt.
  3. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes (ongeveer 2 cm (brunoise)) en kook ze beetgaar in 3 tot 5 minuten.
  4. Snijd de prei in halve ringen. Doe de prei in de pan en bak ongeveer drie minuten mee. 
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de kruiden, bak dit half gaar en zet het vuur uit. Meng de aardappelblokjes door het gehakt.
  6. Kluts de eieren met de room en meng dit door het gehaktmengsel.
  7. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en bedek met een laag geraspte oude kaas.
  8. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

BEKIJK HIER DE 20 LEKKERSTE OVENSCHOTELS VAN 2022

Preischotel met gehakt: tips en tricks

Privé-chef Jeffrey, die je kunt kennen als Cheffrey, heeft nog een paar tips om het gerecht op z'n allerbest te maken.

  1. Waar je op moet letten met dit recept voor preischotel, is dat je het gehakt niet door en door bakt. “De schotel gaat ook nog in de oven. Je wilt natuurlijk wel de sappige structuur van het gehakt behouden", legt Jeffrey uit.
  2. Waar een schotel - niet alleen preischotel, maar ovenschotel an sich - zich perfect voor leent is het opmaken van je kliekjes. “Dus eet je vandaag boerenkool en heb je te veel gemaakt? Maak er morgen een ovenschotel van.” 
  3. Bak de knoflook niet tegelijkertijd met de uien. De chef voegt de knoflook pas toe in de pan zodra de uien zijn afgeblust met wijn. De reden? "Ik geloof dat de smaak van de knoflook veel zachter wordt en beter tot z'n recht komt. Vaak wordt knoflook meegebakken, wat an zich niet verkeerd is, maar je loopt het risico dat de knoflook verbrandt. Dat wil je niet, want dat geeft een bittere smaak." 
  4. Jeffrey tipt als laatst om er kaaskoekjes bij te bakken: "Koop wat extra geraspte oude kaas en strooi die uit op bakpapier. Bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185 graden Celsius. Zodra de kaas weer afkoelt wordt het krokant en kun je het serveren bij de preischotel."

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker