De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paasbrunch preiquiches

Klassieker wordt het niet: deze mini-preiquiches mogen niet ontbreken tijdens een paasbrunch!

30 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
30 min wachttijd
Paasbrunch preiquiches

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Hartige taart maken? Probeer een wat anders en maak mini quiches voor Pasen. Je kunt deze quiche zowel warm als koud eten. Simpel!"

Bereidingswijze

Mini-quichedeeg

  1. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. 

  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over de cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Paasquiche maken

  1. Verwarm de oven voor 180 ºC. Snijd de bieslook fijn. Halveer en was de prei en snijd fijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de prei even afkoelen. 

  2. Verbrokkel de gorgonzola en de geitenkaas. Meng de eidooier met de prei, slagroom, bieslook, gorgonzola en de geitenkaas. Verdeel de vulling over de cupcaketray. Bak de quiches in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

    Tip: het overgebleven quichedeeg kun je gemakkelijk invriezen of maak er nog meer quiches van.

Kan je een quiche een dag van te voren maken?

Jazeker, en het bespaard tijd! Je kunt de quichevulling de dag van te voren maken en op de dag zelf afbakken. Of je bakt de quiche al volledig af, en warmt 'm de dag erna op. 

Miniatuur

Kan je quiche invriezen?

Je kunt quiche invriezen: zowel ongebakken als gebakken. In de vriezer blijft de quiche tot 3 maanden goed.

Miniatuurvoorbeeld

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker