Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over de cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Vulling
Verwarm de oven voor 180 ÂșC. Snijd de bieslook fijn. Halveer en was de prei en snijd fijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de prei even afkoelen. Verbrokkel de gorgonzola en de geitenkaas. Meng de eidooier met de prei, slagroom, bieslook, gorgonzola en de geitenkaas. Verdeel de vulling over de cupcaketray. Bak de quiches in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Tip: het overgebleven piedeeg kun je gemakkelijk invriezen of maak er nog meer quiches van.
0 reacties