Rijst
- Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje, citroengras en de kurkuma toe. Kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Groente
- Schil en snijd de pompoen in blokjes.
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Snijd de kippendijen in stukjes.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak kort mee.
- Pluk en snijd de salie en meng door de kip. Roerbak circa 2 minuten en schenk er een scheutje water bij. Voeg de doperwten toe en warm goed door.
- Pluk de basilicum en roer door de groente.
Serveren
Verdeel de gele rijst over borden. Serveer met de groente en verdeel de kip eroverheen.
0 reacties