Pompoencurry met kip

43
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Breng een pan met water aan de kook.

Schil de pompoenen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes circa 15 minuten in de pan met water. Giet de pompoen daarna af.

Pel en hak de knoflook fijn.·

Pel en snipper de uien fijn.

Pel en hak de knoflook fijn.

Snijd de kippendijen in blokjes.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui, knoflook, kip, kurkuma en het komijnpoeder circa 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en een scheutje water, voeg de rozijnen toe en laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de suiker.

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.

Serveren

Schep de pompoencurry en de rijst op bord. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel en besprenkel met olijfolie extra vierge.

 

 

 

Ingredienten

4
Personen

Pompoencurry met kip

  • 300 g witte rijst
  • 2 flespompoenen à 500 g
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kippendijen zonder vel en bot
  • 1 el roomboter
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 g rozijnen
  • 1 el suiker
  • 55 g geschaafde amandelen
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
43