De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gekaramelliseerde speklapjes met rijst

Deze speklappen moet je geproefd hebben!

105 MIN
Gekaramelliseerde speklapjes met rijst

Speklappen zijn het allerlekkerst wanneer ze zijn gemarineerd in een heerlijke saus. In dit recept maak je zelf een superlekkere marinade van hoisin en soja. Die wil je proeven!

Bereidingswijze

  1. Mix de sojasaus, hoisinsaus, honing, suiker, knoflook, peper en zout in een kom.
  2. Schenk ¾ van deze saus over in een maatbeker en zet opzij.
  3. Leg de speklappen in de overgebleven saus in de kom. Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de saus en laat ze dan zo’n 1-3 uur marineren in de koelkast, of bij voorkeur een hele nacht (afgedekt met plastic).
  4. Haal de speklappen uit de marinade en laat ze uitlekken.
  5. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de speklappen op hoog vuur kort aan beide kanten bruin.
  6. Giet nu de rest van de bewaarde marinade erbij, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
  7. Laat de speklappen langzaam garen in 10 minuten.
  8. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  9. Serveer de speklappen met de saus en rijst. Garneer met wat bosui.

Serveertip: lekker met gekookte broccoli.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker