- Mix de sojasaus, hoisinsaus, honing, suiker, knoflook, peper en zout in een kom.
- Schenk ¾ van deze saus over in een maatbeker en zet opzij.
- Leg de speklappen in de overgebleven saus in de kom. Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de saus en laat ze dan zo’n 1-3 uur marineren in de koelkast, of bij voorkeur een hele nacht (afgedekt met plastic).
- Haal de speklappen uit de marinade en laat ze uitlekken.
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de speklappen op hoog vuur kort aan beide kanten bruin.
- Giet nu de rest van de bewaarde marinade erbij, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
- Laat de speklappen langzaam garen in 10 minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Serveer de speklappen met de saus en rijst. Garneer met wat bosui.
Serveertip: lekker met gekookte broccoli.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
2 reacties
Die is bedoeld om de rijst in te koken.
Groeten,
Team-24Kitchen