De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gekaramelliseerde speklapjes met rijst

Deze speklappen moet je geproefd hebben!

105 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gekaramelliseerde speklapjes met rijst

Een recept van

Speklappen zijn het allerlekkerst wanneer ze zijn gemarineerd in een heerlijke saus. In dit recept maak je zelf een superlekkere marinade van hoisin en soja. Die wil je proeven!

Bereidingswijze

Gekaramelliseerde speklapjes met rijst

  1. Mix de sojasaus, hoisinsaus, honing, suiker, knoflook, peper en zout in een kom.

  2. Schenk ¾ van deze saus over in een maatbeker en zet opzij.

  3. Leg de speklappen in de overgebleven saus in de kom. Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de saus en laat ze dan zo’n 1-3 uur marineren in de koelkast, of bij voorkeur een hele nacht (afgedekt met plastic).

  4. Haal de speklappen uit de marinade en laat ze uitlekken.

  5. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de speklappen op hoog vuur kort aan beide kanten bruin.

  6. Giet nu de rest van de bewaarde marinade erbij, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.

  7. Laat de speklappen langzaam garen in 10 minuten.

  8. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

  9. Serveer de speklappen met de saus en rijst. Garneer met wat bosui.

    lekker met gekookte broccoli

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

5 reacties

Ik ben t aant maken mr vraag me af wanneer t water erbij moet???
Olivia van der Sande
06-04-2024
hi!

Die is bedoeld om de rijst in te koken.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
08-04-2024
Ik lees net het recept maar ik kan de serveertip niet lezen. Ik kom niet verder dan “lekker met gekookte……..
E Dijkstra
04-03-2025
Hi!

Wel spannend toch zo'n cliffhanger? ;) Dit recept is lekker met gestoomde broccoli. Dit hebben we ook aangepast in de bereidingswijze.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
26-03-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.