Gyrosbroodjes met frisse salade, yoghurtdressing en feta

19
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hak de tenen knoflook en sjalotjes fijn, evenals de peterselie en meng met elkaar. Meng de helft van het knoflookmengsel met alle ingrediënten tot en met het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pruim en druk ze een klein beetje plat. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gyrosballetjes tot ze bruin van buiten en gaar vanbinnen zijn.

Maak ondertussen de salade: was de komkommer, halveer door de lengte en ontdoe van de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes en doe dit ook bij de tomaten. Halveer de olijven en voeg deze toe aan de salade. Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak. Voeg de helft van het resterende knoflookmengsel toe en zet apart.

Meng het resterende knoflookmengsel met de yoghurt en breng indien nodig op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Rooster de pitabroodjes krokant zoals vermeld op de verpakking en beleg alle broodjes met een blaadje sla. Verdeel hierover de yoghurtdip, salade en gyrosballetjes. Top ten slotte met de feta en eventueel chilisaus.

Ingredienten

4
Personen

Voor de gyrosbroodjes

  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 flinke bos peterselie
  • 1,5 el gyros kruidenmix
  • 1 ei
  • handje broodkruim of paneermeel
  • 500 g Blonde d’Aquitaine gehakt
  • 1 komkommer
  • 3 trostomaten
  • 16 zwarte olijven, ontpit
  • 0,5 citroen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 4 grote pitabroodjes
  • 100 g feta
  • Optioneel: chilisaus of een andere pittige smaakmaker
Geef je waardering
19