Quesadillas zijn het perfecte gerecht. Je kunt het namelijk niet alleen eten als lunch, maar ook perfect serveren als snack. Dit gerecht bestaat in de basis uit twee tortilla’s met (gesmolten) kaas en een vulling van bijvoorbeeld groenten en vlees. Vervolgens wordt het gebakken in de oven of pan totdat de kaas gesmolten is. Serveer de quesadilla met guacamole, chilisaus of een pittige salsa.

Quesadillas met gehakt

Mexicaanse gerechten zijn over het algemeen goed gekruid en vaak zelfs tegen de pittige kant. In dit recept gebruiken we jalapeños, maar die kan je er natuurlijk niet aan toevoegen als dat je te heet is. Dit gerecht nog sneller maken? Kies dan voor kant-en-klare taco- of Mexicaanse kruiden.

Ingredienten

4
Porties

  • 4 tortillas
  • 400 g gehakt
  • 4 el maïs
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 zak geraspte kaas
  • 1 klein snufje chilipeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • oregano
  • jalapeños (naar eigen smaak)
  • guacamole
  • zure room

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1
Snipper de ui en snijd de paprika’s,
jalapeños en tomaten in blokjes.

Stap 2
Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en blokjes paprika en tomaat voor een aantal minuten. Voeg hierna het gehakt toe samen met de
jalapeños en kruiden en bak totdat het gehakt gaar is.

Stap 3
Leg een tortilla op een bord en bestrooi de helft met geraspte kaas. Leg hier bovenop de vulling, voeg er een beetje mais aan toe en bestrooi opnieuw met kaas. Vouw vervolgens de tortilla dubbel. Bak voor zo’n 2 à 3 minuten per kant in een voorverwarmde pan met olijfolie. Herhaal met de andere tortilla’s.

Stap 4
Snijd de quesadilla in stukken en serveer met zure room en guacamole.

Geef je waardering

21
quesadillas met gehakt