1. Steek de barbecue aan.
2. Was en controleer de mosselen. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje weg.
3. Voor de fregola: Pel en snijd het wit van de kleine prei fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden prei en knoflook (dat kan in de keuken of op de barbecue).
4. Voeg de fregola bij de prei en knoflook en bak kort aan. Blus af met de wijn en de helft van de bouillon en laat zachtjes gaar stoven. Check en voeg meer bouillon toe als de pasta nog niet gaar. Het mag uiteindelijk de consistentie van risotto hebben.
5. Halveer en was de 3 preien, snijd het grove groene blad eraf. Leg op de barbecue tot de buitenste bladeren zwart geblakerd zijn. Haal de zwarte bladeren van de prei en gooi weg. Snijd de prei in stukjes.
6. Snijd de gamba’s overlangs in, verwijder de darmkanalen. Klap open, besprenkel met de sap van 1 citroen en de olie, bestrooi met zout en peper.
7. Voor de dragonboter: Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de dragon fijn. Doe de boter met de knoflook en dragon in een steelpan en laat smelten. Zet apart.
8. Sprenkel wat olie over de oesters en leg ze samen met de gamba’s op de barbecue.
9. Haal de gamba’s van de barbecue. Leg het zeewier op barbecue bij de oesters en grill tot de oesters openstaan.
10.Zet een koekenpan op de barbecue. Pel en kneus de knoflook en fruit in
11. de olijfolie. Voeg de mosselen erbij. Blus met de wijn. Scheur de takken dragon erboven, schud om en breng op smaak met peper. Laat gaar stomen.
12.Schep de fregola op een grote schaal. Rangschik de zeevruchten en prei erop en omheen. Schenk de dragonboter erover. Garneer met schijven citroen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties