Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de maïskolven schoon, halveer ze en leg ze in de ovenschaal.
Snijd een gedeelte van de donkergroene bovenkant van de prei. Halveer het lichtere gedeelte in de lengte en spoel de prei schoon onder de kraan. Snijd de preihelften in vieren.
Halveer de grotere bimi in de lengte.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Ris de tijm.
Schep alle groente inclusief de tomaatjes in de ovenschaal en breng op smaak met olijfolie, een beetje zout, versgemalen peper, knoflook en de tijm. Rooster de groente circa 13 minuten in de oven en schep af en toe om.
Verwarm een grillpan op hoog vuur.
Snijd de zalm in gelijke porties, bestrijk rondom met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de vis 1 à 2 minuten aan beide zijden, afhankelijk van de dikte. Draai de zalm voorzichtig om zodra hij loslaat van de pan. De gegrilde zalm mag nog best een beetje rosé zijn om mals te blijven.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tortilla’s rondom knapperig.
Verdeel de geroosterde groente en de zalm over de tostada (knapperige tortilla).
Halveer de citroen en besprenkel de groente en zalm met het sap van een halve citroen.
Pluk de dille en verdeel over de groente en de zalm.
0 reacties