Pastasalade met tonijn
-
Breng 2 pannen pan met gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200˚C.
-
Kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat en spoel koud af.
-
Breng in een pan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Pluk of snijd de dille, voeg toe aan het azijnmengsel en breng op smaak met zout. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost.
-
Snijd de rode uien in hele of halve ringen. Giet het azijnmengsel over de uien en laat intrekken.
-
Snijd of scheur het brood in blokjes, doe op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de chili-olie, bestrooi met zout. Meng en bak in 8-10 minuten krokant in de oven.
-
Blancheer de kapucijners beetgaar in 3 minuten. Giet af en spoel koud.
-
Hak driekwart van de waterkers. Doe samen met de kapucijners, pasta, chili-olie, tonijn (inclusief de olie) en kappertjes in een grote kom en meng goed.
-
Rasp de citroen. Snijd de helft van de citroen in ringen en pers de andere helft uit over de salade. Schep om.
-
Schep de pastasalade op de borden. Bestrooi met de croutons, de ingemaakte ui, citroenzest en de en schijfjes citroen overgebleven waterkers.
0 reacties