De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Dé ultieme pastasalade met tonijn

Dé ultieme pastasalade met tonijn is hét recept waar je altijd al naar op zoek was. Ideaal voor een picknick.

30 MIN
Dé ultieme pastasalade met tonijn

Dé ultieme pastasalade met tonijn is hét recept waar je altijd al naar op zoek was. Dit gerecht zit vol met je favoriete ingrediënten als kappertjes, croutons en pasta, maar is ook nog eens in een handomdraai te maken. Ideaal om mee te nemen naar een picknick!

Job en Perry

Bereidingswijze

1. Breng 2 pannen pan met gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat en spoel koud af.

3. Breng in een pan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Pluk of snijd de dille, voeg toe aan het azijnmengsel en breng op smaak met zout. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost.

4. Snijd de rode uien in hele of halve ringen. Giet het azijnmengsel over de uien en laat intrekken.

5. Snijd of scheur het brood in blokjes, doe op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de chili-olie, bestrooi met zout. Meng en bak in 8-10 minuten krokant in de oven.

6. Blancheer de kapucijners beetgaar in 3 minuten. Giet af en spoel koud.

7. Hak driekwart van de waterkers. Doe samen met de kapucijners, pasta, chili-olie, tonijn (inclusief de olie) en kappertjes in een grote kom en meng goed.

8. Rasp de citroen. Snijd de helft van de citroen in ringen en pers de andere helft uit over de salade. Schep om.

9. Schep de pastasalade op de borden. Bestrooi met de croutons, de ingemaakte ui, citroenzest en de en schijfjes citroen overgebleven waterkers.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag! Ben je op zoek naar meer variaties op de pastasalade, bekijk dan hier meer koude pastasalades.

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker