De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofperen met witte wijn

Stoofpeertjes in witte wijn maken? Dat kan zéker. Hierdoor behouden de peren hun lichte kleur. Probeer het recept uit Miljuschka Masterclass Kersteditie.

15 min voorbereidingstijd
180 min wachttijd
stoofpeertjes in witte wijn

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Stoofpeertjes met witte wijn is een favoriet binnen mijn familie. Een leuke variatie (of aanvulling!) op stoofperen in rode wijn."

Bereidingswijze

Stoofperen met witte wijn

  1. Schil de peren en snijd de sinaasappel in plakken.

  2. Meng de witte wijn, de suiker, kruidnagels, sinaasappel en het kaneelstokje met elkaar. 

  3. Zet de peren er rechtop in een grote pan en voeg net zoveel van het wijnmengsel toe, totdat de peertjes onder staan. 

  4. Breng de pan met stoofperen zachtjes aan de kook. Stoof de peren met de deksel op de pan (op laag vuur) in ongeveer 3 uren gaar. 

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker