Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g basmati rijst
  • 225 g chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 25 ml olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 1 citroen
  • 150 g diepvrieserwten
  • 300 g spinazie
  • 0,5 bosje koriander
  • 100 g feta

Extra nodig

  • hapjespan
  • bord
  • bolzeef
  • kom
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding

Kook de rijst in een pan met water en een beetje zout in circa 8 minuten gaar.

Snijd de chorizo in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 stengels lente-ui in fijne ringen. Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie en bak de chorizo in circa 3 minuten knapperig. Schep de chorizo uit de pan op een bord en zet apart. Fruit de knoflook en de lente-ui circa 2 minuten in de olie van de chorizo. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm circa 1 minuut mee. Giet er 150 milliliter water bij en roer door.

Druk de tomaatjes met een vork plat in een zeef en vang het sap op in een kom. Rasp de citroen en pers de citroen uit.

Voeg de rijst, chorizo en doperwten toe aan de pan. Roerbak circa 3 minuten en voeg dan de tomaatjes met sap, spinazie en citroenrasp toe. Verwarm nog circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en wat citroensap.

Pluk de koriander. Verkruimel de feta.

Serveren

Serveer de rijst op een bord en garneer met de koriander en feta.

Geef je waardering

87
Rijst met tomaatjes, chorizo en koriander