Boerenkoolsoep
-
Snipper de ui en hak de rode peper en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes van de koriander apart.
-
Verwarm een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de fijngesneden groene peper en de koriandersteeltjes.
-
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de courgette in blokjes.
-
Voeg de courgette, knoflook en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook de groenten ongeveer 10 minuten.
-
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de helft van de kokosmelk toe, roer en proef of nog meer kokosmelk nodig is. Voeg indien nodig meer kokosmelk toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
-
Scheur de korianderblaadjes in grove stukjes. Serveer de soep met de korianderblaadjes.
0 reacties