De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

regenboog-saladebowl

Saladebowls zijn razend populair. Jet maakt haar versie met groentes in alle kleuren van de regenboog.

30 MIN
Regenboog-saladebowl

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Miniatuur

Saladebowls zijn razend populair. Niet alleen zien ze er prachtig uit, maar omdat ze boordevol groente zittten, zijn ze ook supergezond. Jet maakt haar versie in alle kleuren van de regenboog.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225˚C.

2. Spoel de quinoa af met water en kook volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

3. Schil en snijd de wortels in schuine plakken. Doe in een kom, besprenkel met olijfolie, bestrooi met ras el hanout, hussel en leg op een derde van de met bakpapier beklede bakplaat.

4. Doe de aspergetips in de kom, snijd evt. klein stukje van de onderkant.

5. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, rasp er de helft van de citroen overheen, hussel en leg naast de wortels op de bakplaat.

6. Besprenkel de cherrytomaatjes aan de tak met olijfolie, strooi er zout en peper over en leg naast de aspergetips op de bakplaat.

7. Rooster de groenten 10-15 minuten in de hete oven.

8. Breek de feta in stukken. Schenk er wat olijfolie over. Rasp er de schil overheen van de overgebleven citroen. Bestrooi met zout en peper. Snijd of scheur de helft van de muntblaadjes en schep door de feta.

9. Doe de tahin met het sap van een halve citroen en een snuf zout in een kommetje. Roer het water erdoor. Klop tot een gladde dressing.

10.Rooster het nigellazaad in een droge koekenpan.

11.Schep de quinoa in de kommen. Rangschik de groenten per soort en de feta erop. Lepel de tahinsaus over de groenten.

12.Bestrooi het gerecht met nigellazaad en muntblaadjes. Pers er de overgebleven citroen helft overheen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker