De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische kip met limoen

Wokken doe je natuurlijk op woensdag! Daarom maken Noni en Hugo in de Brigade deze heerlijke Aziatische kip met limoen.

30 min voorbereidingstijd
Aziatische kip met limoen 

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Noni Kooiman

    Noni

"Variaties met wokken zijn eindeloos. Je kunt alle kanten op en losgaan met ingrediënten die je lekker vindt of simpelweg in de koelkast hebt liggen. In dit recept gaan we aan de slag met kip en groene groenten. Makkelijk maar o-zo lekker."

Bereidingswijze

Aziatische kip met limoen

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. 

  2. Snijd de kipdijfilet in hele dunne repen en dan in hele kleine blokjes. Hak dan nog een paar keer door tot het grof kipgehakt lijkt. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Pel en snijd de knoflook. Schil en snijd de gember fijn. Pel en snipper de sjalotten. 

  4. Roer voor de saus in een kommetje de sambal, sojasaus, vissaus, suiker en 2 eetlepels water door elkaar. Zet apart tot gebruik. 

  5. Pluk de blaadjes van de munt, koriander en Thaise basilicum. Snijd de korianderstelen fijn. 

  6. Verhit de wok zonder olie en rooster het mosterdzaad tot het gaat geuren. Haal uit de wok en stamp grof in een vijzel. 

    Als je een nieuwe wok hebt, moet je deze eerst inbranden. Was de wok eerst af met een sopje omdat er vaak een olielaagje op zit als deze uit de fabriek komt. Verhit de wok op het vuur totdat deze verkleurd. Vet daarna de wok in met neutrale olie en veeg af met keukenpapier. Herhaal deze twee stappen tot het keukenpapier niet meer zwart is. 

  7. Verhit de olie in de wok en bak het grove kipgehakt. 

  8. Voeg de gember, knoflook, sjalotten en koriandersteeltjes toe en verspreid over de wok. Laat even bakken zonder om te scheppen. Schep om en verspreid weer. Herhaal een aantal keer. 

  9. Voeg de saus toe en schep om. Haal de wok van het vuur, rasp en pers er een limoen boven uit. 

  10. Schep de verse kruiden door de kip en schep op een schaal. Serveer met de rijst en groene groenten en een partje limoen. 

Groene groenten

  1. Was de snijbonen, bimi en paksoi en snijd in gelijke stukken. Houd het paksoiblad apart. 

  2. Schil en snijd de gember fijn. Pel en snijd de knoflook grof. 

  3. Verhit de wok op hoog vuur. Doe de olie in de wok en bak de gember 30 seconden. Voeg de knoflook, snijbonen en bimi toe en bak 1 minuut. 

  4. Voeg de stelen van de paksoi toe en bak 2 minuten. 

  5. Voeg de paksoibladeren, sojasaus en oestersaus toe en bak tot de bladeren zijn geslonken.

    Voeg evt. een scheut water toe om de groenten nét gaar te stomen. 

  6. Schep de sesamolie door de groenten en schep uit de wok op een schaal om te serveren.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker