Aziatische kip met limoen
-
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Snijd de kipdijfilet in hele dunne repen en dan in hele kleine blokjes. Hak dan nog een paar keer door tot het grof kipgehakt lijkt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Pel en snijd de knoflook. Schil en snijd de gember fijn. Pel en snipper de sjalotten.
-
Roer voor de saus in een kommetje de sambal, sojasaus, vissaus, suiker en 2 eetlepels water door elkaar. Zet apart tot gebruik.
-
Pluk de blaadjes van de munt, koriander en Thaise basilicum. Snijd de korianderstelen fijn.
-
Verhit de wok zonder olie en rooster het mosterdzaad tot het gaat geuren. Haal uit de wok en stamp grof in een vijzel.
-
Verhit de olie in de wok en bak het grove kipgehakt.
-
Voeg de gember, knoflook, sjalotten en koriandersteeltjes toe en verspreid over de wok. Laat even bakken zonder om te scheppen. Schep om en verspreid weer. Herhaal een aantal keer.
-
Voeg de saus toe en schep om. Haal de wok van het vuur, rasp en pers er een limoen boven uit.
-
Schep de verse kruiden door de kip en schep op een schaal. Serveer met de rijst en groene groenten en een partje limoen.
Groene groenten
-
Was de snijbonen, bimi en paksoi en snijd in gelijke stukken. Houd het paksoiblad apart.
-
Schil en snijd de gember fijn. Pel en snijd de knoflook grof.
-
Verhit de wok op hoog vuur. Doe de olie in de wok en bak de gember 30 seconden. Voeg de knoflook, snijbonen en bimi toe en bak 1 minuut.
-
Voeg de stelen van de paksoi toe en bak 2 minuten.
-
Voeg de paksoibladeren, sojasaus en oestersaus toe en bak tot de bladeren zijn geslonken.
-
Schep de sesamolie door de groenten en schep uit de wok op een schaal om te serveren.
0 reacties