1. Steek de barbecue aan. Zet een pan water op (waar je stoommand oppast).
2. Hak de garnalen grof met een mes. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe de garnalen, knoflook, vissaus, eiwit, de baksoda, suiker, zout, en peper in de kom van de keukenmachine. Pureer.
3. Vorm het mengsel met geoliede handen in porties om de sereh of om het suikerriet of om de satéprikker.
4. Leg ze in de stoommand, hang boven de pan met kokend water. Dek af en laat circa 5 minuten stomen (dit kan evt. op de barbecue of gewoon binnen in je keuken).
5. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper fijn. Verwarm de vissaus, suiker, water, peper en knoflook. Roer en verwarm tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met limoensap.
6. Bestrijk de spiesen met een beetje olie en rooster nog even kort op de barbecue. Besprenkel evt. met een beetje limoensap.
7. Snijd de chao tom in repen.
8. Week de rijstvellen circa 10 seconden in water.
9. Vul de rijstvellen met sla, munt en de chao tom. Dip in de saus.
Tip: Kleed het gerecht nog meer aan: geef er bv nog geraspte wortel, pinda’s, komkommer, gekookte rijstnoedels, koriander en lente-ui bij.
Tip: als je chao tom mengsel erg slap is kan je het evt. iets binden met maïzena.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties