Bananasplitslof

57
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter. Breng in een pan de rest van de melk, de smoothie, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk, de resterende suiker en de bloem los. Schenk het eidooiermengsel in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Sloffendeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de helft van de banketbakkersroom toe. Verdeel het deeg in een ingevette sloffenvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de slof in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Roblertone
Verwarm de oven op 180C. Rooster de amandelen in circa 12 minuten goudbruin. Karamelliseer de suiker en meng de amandelen erdoor. Verdeel het notenmengsel over een bakplaat met bakpapier en laat uitharden. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer. Hak en smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Meng de gemalen amandelen door de chocolade. Strijk dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat circa 10 minuten uitharden.

Glanslaag
Verwarm de abrikozenjam met water tot de jam is opgelost.

Topping
Verwarm de oven op 180C en rooster de amandelen in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen. Klop de slagroom op en meng met de resterende banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Schil en snijd de banaan in grove plakken. Steek de stukken banaan in de banketbakkersroom en bestrijk met de glanslaag. Bestrooi met de geroosterde amandelen. Breek de uitgeharde roblertone in schotsen en steek deze in de slof. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Chocoladesaus
Breng de slagroom aan de kook. Hak de chocolade fijn en los al roerend op in de slagroom. Giet de chocoladesaus over de slof.

Ingredienten

1
Porties

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 125 ml bananensmoothie of -sap
  • 35 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem

Sloffendeeg

  • 175 g bloem
  • 150 g boter
  • 6 g bakpoeder
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 0.25 ei

Roblertone

  • 100 g suiker
  • 100 g hele amandelen
  • 200 g melkchocolade
  • 1 mespuntje zout

Glanslaag

  • 2 el abrikozenjam
  • 1 scheutje water

Topping

  • 50 g amandelen
  • 100 ml slagroom
  • 2 bananen

Extra nodig

  • sloffenvorm van ca 27 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • bakplaat
  • plasticfolie

Chocoladesaus

  • 100 ml slagroom
  • 80 g pure chocolade
Geef je waardering
57