De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Risotto carbonara

Carbonara is wereldberoemd van de pasta carbonara, maar wist je dat je het ook met een andere basis kan combineren? Bijvoorbeeld met risotto! Heerlijk als je van romig houdt.  

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Risotto carbonara

Een recept van

Carbonara is wereldberoemd van de pasta carbonara, maar wist je dat je het ook met een andere basis kan combineren? Bijvoorbeeld met risotto! Heerlijk als je van romig houdt.  

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes in een hete pan (je hoeft hier geen olie aan toe te voegen). Bak de spekjes tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  2. Verwijder de spekjes uit de pan, schenk nu 2 eetlepels olijfolie in de pan. Roer de risottorijst 1 minuut door de olie. Voeg de witte wijn toe en kook de rijst tot de wijn bijna verdampt is. 
  3. Voeg 1 soeplepel bouillon toe aan de pan en roer de risotto goed om. Als het vocht verdampt is, voeg je weer een soeplepel toe. Dit herhaal je ongeveer 20 minuten, tot de risotto gaar is. Blijf goed roeren en houd de pan goed in de gaten.
  4. Doe de eierdooiers en kookroom in een kom en meng het door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookroom te gebruiken. Gebruik dan een extra eidooier en een eetlepel boter.
  5. Haal de pan met de risotto van het vuur en roer de ei-mix langzaam door de risotto. Blijf de risotto roeren terwijl je de mix rustig toevoegt, zodat de eidooiers geen roerei worden, maar een saus vormen.
  6. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en spekjes toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de risotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.