Carbonara is wereldberoemd van de pasta carbonara, maar wist je dat je het ook met een andere basis kan combineren? Bijvoorbeeld met risotto! Heerlijk als je van romig houdt.  

Ingredienten

2
Personen

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 blokje groentebouillon
  • 30 g geraspte Paramzaanse kaas
  • 80 ml kookroom
  • 2 el oregano (mag gedroogd zijn)
  • 2 eierdooiers
  • peper & zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Zet een andere pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de spekblokjes toe zodra de olie heet is. Bak de spekjes tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Verwijder de spekjes uit de pan, schenk nu 2 eetlepels olijfolie in de pan. Roer de risottorijst 1 minuut door de olie. Voeg de witte wijn toe en kook de rijst hierin tot de wijn bijna verdampt is.

Voeg steeds 1 soeplepel bouillon toe aan de pan en roer de risotto goed om. Als het vocht verdampt is, voeg je weer een soeplepel toe. Dit herhaal je ongeveer 20 minuten, tot de risotto gaar is. Blijf goed roeren en houd de pan goed in de gaten.

Doe de eierdooiers en kookroom in een kom en meng het door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookroom te gebruiken. Gebruik dan een extra eidooier en een eetlepel boter.

Haal de pan met de risotto nu van het vuur en roer de ei-mix langzaam door de risotto. Blijf de risotto roeren terwijl je de mix rustig toevoegt, zodat de eidooiers geen roerei worden, maar een saus vormen.

Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en spekjes toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de risotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

218
Risotto carbonara
Risotto carbonara