De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banoffee-taart

Deze banoffee-taart is om je vingers bij af te likken. Zo lekker!

Banoffie taart

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Kruimel de koek. Leg 250 gram boter in een pan, laat het uitbruisen. Blijf de boter roeren, wanneer hij uitgebruist is giet je het over in een koude pan. Mix de boter en de koekkruimels. Pak een springvorm. Stamp het koekmengsel hard aan op de bodem en laat hem even goed afkoelen.

2. Giet de gecondenseerde melk in een pannetje voeg hierbij 125 g boter aan toe. Mocht hij gaan schiften kan je dit verhelpen met een beetje extra gecondenseerde melk. Laat ongeveer 8 min. op het vuur terwijl je blijft roeren.

3. Laat het mengsel op de bodem glijden en laat het geheel ongeveer 8 min. afkoelen.

4. Klop de slagroom op en voeg de inhoud van het vanille-stokje toe. Spuit de slagroom over de laag karamel. Snijd de banaan in schijfjes en steek ze in de slagroom.

5. Schraap chocoladeflakes van de reep pure chocolade en strooi het over de taart, met een snufje zout en een paar kardemompitjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker