De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pita souvlaki

Sappige stukjes vlees met tomaat en ui verpakt in een warm pitabroodje. Tip: lekker met tzatziki op opa's wijze. 

30 min voorbereidingstijd
souvlaki

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Sappige stukjes vlees met tomaat en ui verpakt in een warm pitabroodje. Tip: lekker met zelfgemaakte tzatziki 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Snijd de halskarbonade van de botjes en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Bestrooi het vlees met wat zout en rigani. Rijg en verdeel het vlees over 6-8 satéstokjes. 

Stap 2: 
Verwarm een grillpan (of BBQ) en grill de souvlaki rondom bruin en gaar. Rooster ook de pitabroodjes licht op de grill.  

Stap 3: 
Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Bestrooi deze met een beetje paprikapoeder. 

Stap 4: 
Vouw de onderkant van het pitabroodje in aluminiumfolie met een servetje aan de buitenkant. Plaats de souvlaki in het pitabroodje en trek het satéstokje eruit. Verdeel de tomaat en ui over de pitabroodjes en rol de pita souvlaki op. 

Tip van opa Jannis: 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker