De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pita souvlaki

Sappige stukjes vlees met tomaat en ui verpakt in een warm pitabroodje. Tip: lekker met tzatziki op opa's wijze. 
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
souvlaki

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Je bent vast wel bekend met souvlaki. Dit is ook enorm lekker op een pitabroodje. Lekker om te bestellen, nog lekkerder om zelf te maken!"

Bereidingswijze

Pita souvlaki

  1. Snijd de halskarbonade van de botjes en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Bestrooi het vlees met wat zout en rigani. Rijg en verdeel het vlees over 6-8 satéstokjes. 

  2. Verwarm een grillpan (of BBQ) en grill de souvlaki rondom bruin en gaar. Rooster ook de pitabroodjes licht op de grill.  

  3. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Bestrooi deze met een beetje paprikapoeder. 

  4. Vouw de onderkant van het pitabroodje in aluminiumfolie met een servetje aan de buitenkant. Plaats de souvlaki in het pitabroodje en trek het satéstokje eruit. Verdeel de tomaat en ui over de pitabroodjes en rol de pita souvlaki op. 

    Lekker met tzatziki.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.