Sappige stukjes vlees met tomaat en ui verpakt in een warm pitabroodje. Tip: lekker met zelfgemaakte tzatziki 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 400 g halskarbonade
  • snufje zout
  • 1/2 el rigani (oregano)
  • 4 Griekse pitabroodjes
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1/2 tl paprikapoeder

Extra nodig

  • Grillpan of (bij voorkeur) BBQ met kooltjes
  • lange satéstokjes
  • aluminiumfolie
  • servetjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Snijd de halskarbonade van de botjes en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Bestrooi het vlees met wat zout en rigani. Rijg en verdeel het vlees over 6-8 satéstokjes. 

Stap 2: 
Verwarm een grillpan (of BBQ) en grill de souvlaki rondom bruin en gaar. Rooster ook de pitabroodjes licht op de grill.  

Stap 3: 
Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Bestrooi deze met een beetje paprikapoeder. 

Stap 4: 
Vouw de onderkant van het pitabroodje in aluminiumfolie met een servetje aan de buitenkant. Plaats de souvlaki in het pitabroodje en trek het satéstokje eruit. Verdeel de tomaat en ui over de pitabroodjes en rol de pita souvlaki op. 

Tip van opa Jannis: 

Geef je waardering

59
souvlaki