Deze lekkere, frisse Griekse dip is erg lekker op je pitabroodje of  samen met zelfgemaakte gyros. Supermakkelijk en zó klaar: maak met Opa's recept je eigen Griekse tzatziki.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 el natuurazijn
  • 3 el olijfolie
  • Zout en versgemalen witte peper, naar smaak

Extra nodig

  • grove rasp
  • knoflookpers

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Was en rasp de komkommer. Doe de komkommer in een zeef om het vocht eruit te laten lekken. Pel en pers de tenen knoflook. Meng de yoghurt met de komkommer, knoflook, natuurazijn, olijfolie en zout en witte peper naar smaak. Plaats de tzatziki minimaal 15 minuten in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken.

Geef je waardering

56
tzatsiki