Cheesecakevulling
Stap 1:
Week de macadamianoten circa 12 uur of het liefst een hele nacht in koud water.
Stap 2:
Smelt de kokosolie. Snijd de mango in stukjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef de pitjes eruit.
Stap 3:
Maal de macadamianoten, kokosolie, ahornsiroop, vanille, helft van de mango en de passievruchten glad en romig in de foodprocessor. Schep ⅔ van de vulling uit de kom van de foodprocessor.
Swirl
Stap 1:
Smelt de kokosolie. Meng de kurkuma met een scheutje water.
Stap 2:
Voeg de rest van de mango en de passievrucht, kokosolie en de kurkuma toe aan de rest van de vulling in de foodprocessor en draai tot een glad mengsel.
Bodem
Stap 1:
Smelt de kokosolie. Bekleed een 16 cm springvorm of taartring met plasticfolie. Maal voor de deegbodem alle ingrediënten tot een plakkerig en kruimelig mengsel in de foodprocessor. Doe dit mengsel in de taartvorm en druk het stevig aan over de bodem en ietsje omhoog langs de rand.
Stap 2:
Schep de cheesecakevulling in de taartvorm en verdeel over de bodem. Lepel de swirl er bovenop en roer er een paar keer doorheen met een lepel zodat je een kleurige swirl in de vulling krijgt. Strijk de bovenkant glad en zet de taart tenminste 6 uur, maar liever een hele nacht in de diepvries.
Decoratie
Haal de taart uit de taartvorm en decoreer met tropisch fruit. Laat de taart een beetje ontdooien voordat je hem in puntjes snijdt.
0 reacties