De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse vegan cheesecake

Deze zomerse vegan cheesecake smaakt naar de zomer. De verschillende soorten fruit gaan perfect samen met de zachte en smeuïge cheesecake vulling.Wat ook leuk is om te weten is dat deze vrolijke taart vegan is. 

45 min voorbereidingstijd
960 min kooktijd
Zomerse vegan cheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze vrolijke cheesecake smaakt naar de zomer. De verschillende soorten fruit gaan perfect samen met de zachte en smeuïge cheesecake vulling.

Bereidingswijze

Cheesecakevulling 

Stap 1: 
Week de macadamianoten circa 12 uur of het liefst een hele nacht in koud water.  

Stap 2: 
Smelt de kokosolie. Snijd de mango in stukjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef de pitjes eruit.  

Stap 3: 
Maal de macadamianoten, kokosolie, ahornsiroop, vanille, helft van de mango en de passievruchten glad en romig in de foodprocessor. Schep ⅔ van de vulling uit de kom van de foodprocessor.  

Swirl 

Stap 1: 
Smelt de kokosolie. Meng de kurkuma met een scheutje water.  

Stap 2: 
Voeg de rest van de mango en de passievrucht, kokosolie en de kurkuma toe aan de rest van de vulling in de foodprocessor en draai tot een glad mengsel.  

Bodem 

Stap 1: 
Smelt de kokosolie. Bekleed een 16 cm springvorm of taartring met plasticfolie. Maal voor de deegbodem alle ingrediënten tot een plakkerig en kruimelig mengsel in de foodprocessor. Doe dit mengsel in de taartvorm en druk het stevig aan over de bodem en ietsje omhoog langs de rand. 

Stap 2: 
Schep de cheesecakevulling in de taartvorm en verdeel over de bodem. Lepel de swirl er bovenop en roer er een paar keer doorheen met een lepel zodat je een kleurige swirl in de vulling krijgt. Strijk de bovenkant glad en zet de taart tenminste 6 uur, maar liever een hele nacht in de diepvries. 

Decoratie 
Haal de taart uit de taartvorm en decoreer met tropisch fruit. Laat de taart een beetje ontdooien voordat je hem in puntjes snijdt. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker