Tartaar van haring met geroosterde peen en zeekraal

0
Makkelijk
Tartaar van haring met geroosterde peen en zeekraal

Ingredienten

4
Personen

Groenten

  • zout en peper
  • 600 g krielaardappels
  • 800 g verse doperwten in de peul of 400 g gedopte doperwten
  • 100 g zeekraal
  • 600 g regenboogwortels
  • olijfolie
  • 1 bos radijzen
  • 1 bos dille
  • 1 citroen

Tartaar

  • 8 zoute haringen (Hollandse nieuwe)
  • 2 el (Dijon)mosterdmayonaise
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • 1 scheut olijfolie

Extra nodig

  • hoefijzer-dunschiller
  • grote ovenschaal
  • steekring/tartaarring
  • citroenrasp

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

1. Verwarm de oven voor op 220˚C. Breng een pan met gezouten water aan de kook.

2. Halveer de krielaardappels. Dop de doperwten.

3. Maak de zeekraal schoon door de houtige achterkantjes te verwijderen.

4. Schil de penen met de dunschiller, snijd in schuine stukken en doe met de aardappels, zout, peper en een scheut olijfolie in de ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de hete oven. Tussendoor 1 keertje omschudden.

5. Snijd de radijzen in flinterdunne plakjes.

6. Blancheer de doperwten 2 minuten in het kokende water. Voeg de zeekraal toe en blancheer een halve minuut mee. Giet de doperwten en zeekraal af en spoel koud.

7. Snijd de stelen van de dille fijn en voeg bij de doperwten en zeekraal. Hou het dilleblad voor garnering

8. Snijd de haring tot tartaar (eerst in repen dan in blokjes).

9. Maak de haring aan met de mosterdmayonaise. Pel en snipper het sjalotje ragfijn. Meng de sjalot, een scheutje citroensap, zout, peper en een scheutje olijfolie met de haring en zet nog even in de koeling.

10. Meng de geroosterde aardappels, peen, radijzen, dille stelen, doperwten en de zeekraal. Breng op smaak met citroenrasp, olijfolie en sap van halve citroen.

11.Schep op de borden de tartaar in de ring, druk iets aan met een lepel. Haal de ring weg. Schep de groenten eromheen. Snijd de andere citroen helft in dunne plakjes en leg een plakje op de tartaar. Garneer met het dilleblad en druppel er nog wat olie over.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Tartaar van haring met geroosterde peen en zeekraal
Tartaar van haring met geroosterde peen en zeekraal
Geef je waardering
0