- Kook de steranijs circa 10 minuten in een laagje kokosmelk, zodat de steranijs bedekt is.
- Pel de sjalotjes en knoflook en schil de gember en koenjit en snijd de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos en lomboks in stukjes.
- Stamp de kruidnagel fijn in een vijzel en verwijder de steranijs uit de kokosmelk.
- Maal de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos, lomboks, kruidnagel, djinten, ketoembar en kokosmelk fijn in de keukenmachine.
- Verhit een pan met olie en fruit het kruidenmengsel. Kneus vervolgens de sereh, leg er een knoop in en snijd de uiteinden eraf.
- Voeg de sereh en de limoenbladeren toe. Zodra de geuren vrijkomen voeg je de resterende kokosmelk toe. Laat circa 10 minuten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt.
- Snijd ondertussen het rundvlees in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg daarna de tamarinde toe. Laat het geheel circa 3 tot 4 uur sudderen tot het vlees mals is.
Bereidingswijze voor de gebrande kokos
- Verhit een koekenpan zonder olie en bak de kokosrasp rustig totdat het bruin is.
- Maal de kokos fijn in een foodprocessor totdat er olie vrijkomt. Giet de kokos in cupcakevormpjes en laat uitharden.
- Voeg 1 blokje toe aan de rendang en laat nog circa 10 minuten sudderen totdat het blokje is gesmolten en verspreid.
Variaties
Rendang kun je natuurlijk op de traditionele wijze bereiden, maar je kunt ook variaties maken, zoals bijvoorbeeld een vegetarische. De lekkerste variaties vind je hieronder.
>> Klassieke rendang
>> Rendang padang
>> Rendang
>> Vegetarische rendang
0 reacties