Rendang
- 
        
Kook de steranijs circa 10 minuten in een laagje kokosmelk, zodat de steranijs bedekt is.
 - 
        
Pel de sjalotjes en knoflook en schil de gember en koenjit en snijd de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos en lomboks in stukjes.
 - 
        
Stamp de kruidnagel fijn in een vijzel en verwijder de steranijs uit de kokosmelk.
 - 
        
Maal de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos, lomboks, kruidnagel, djinten, ketoembar en kokosmelk fijn in de keukenmachine.
 - 
        
Verhit een pan met olie en fruit het kruidenmengsel. Kneus vervolgens de sereh, leg er een knoop in en snijd de uiteinden eraf.
 - 
        
Voeg de sereh en de limoenbladeren toe. Zodra de geuren vrijkomen voeg je de resterende kokosmelk toe. Laat circa 10 minuten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt.
 - 
        
Snijd ondertussen het rundvlees in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg daarna de tamarinde toe. Laat het geheel circa 3 tot 4 uur sudderen tot het vlees mals is.
 
Gebakken kokos
- 
        
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de kokosrasp rustig totdat het bruin is.
 - 
        
Maal de kokos fijn in een foodprocessor totdat er olie vrijkomt. Giet de kokos in cupcakevormpjes en laat uitharden.
 - 
        
Voeg 1 blokje toe aan de rendang en laat nog circa 10 minuten sudderen totdat het blokje is gesmolten en verspreid.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties