De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pita kaas met shoarma

Zelf pita kaas maken? Chef Perry deelt zijn recept voor een pita kaas zoals 'm nog nooit hebt geproefd in het programma Guilty Pleasures.

125 MIN
Pita kaas met shoarma 

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Dit sublieme recept voor pita kaas met shoarma maak ik speciaal voor oud First Dates presentator Sergio Vyent. Elk element voor dit gerecht maak ik zelf. Van pita's van zelfgemaakt deeg tot de shoarma van lamsschouder. De huisgemaakte knoflooksaus mag natuurlijk niet ontbreken. De nachtelijke snack in een fantastische versie.

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Pita kaas

  1. Doe de bloem, water, gist, olijfolie en een snuf zout in een kom en mix met een mixer met deeghaken tot een soepel en samenhangend deeg. Maak een bol, doe in de kom en dek af met een theedoek. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

  2. Kneed na het rijzen het deeg kort door met de hand. Maak 6 bolletjes en laat nogmaals 30 minuten rijzen.

  3. Druk de bolletjes een klein beetje plat en bak de pita’s in een hete koekenpan rondom goudbruin en gaar.

  4. Snijd de pita open en beleg met de kaas. Verwarm nog kort in een oven van 180 °C tot de kaas gesmolten is.

Shoarma

  1. Meng de komijn, peper, piment, knoflook, chilivlokken en -poeder, kruidnagel, nootmuskaat, uienpoeder, kardemom, kaneel, selderijzout en oregano met elkaar

  2. Sla de lamsschouder plat en wrijf het in met het kruidenmengsel. Leg de vetkant aan de bovenkant. Rol op en bind vast met keukentouw tot een rollade.

  3. Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg de lamsrollade op een ovenrek met daaronder een ovenplaat en rooster het vlees in circa 45 minuten goudbruin en net rosé van binnen. Haal uit de oven en laat even rusten.

  4. Snijd rollade in shoarma en bak nog even kort in een koekenpan. Vul de pita kaas met de shoarma. En eventueel wat blaadjes sla en knoflooksaus.

Knoflooksaus

  1. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Pel en pers de knoflook.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt, bieslook, peterselie, knoflook, rasp en sap van een halve citroen, peper en zout tot een knoflooksaus.

Hoe maak je pita kaas?

“Ik begin hier natuurlijk eerst met mijn recept voor pita. Dit doe ik met bloem, gist, water, olie en zout. Ik rol bolletjes als mijn deeg klaar is met rijzen. Deze bolletjes druk ik plat en bak ik goudbruin in de pan. De pita’s snijd ik op hun beurt weer open en doe er een plak kaas tussen. De laatste stap is om de kaast te smelten in de oven”

deeg rijzen

Hoe maak je zelf shoarma?

“Shoarma maak ik het liefst met lamsschouder. Deze sla ik plat en smeer ik in met mijn zelfgemaakte shoarmakruiden uit dit recept. Dan rol ik het op als een rollade en bak ik het vlees gaar in de oven. Daarna snijd ik er reepjes van die ik nog even krokant bak in de pan. Lekker toch?”

shoarma

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker