Pita’tje kaas

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pita kaas gezond

  • Verwarm de oven voor op 120 ºC.
  • Bak de pita’s circa 5 minuten voor in de oven.
  • Haal de pita’s uit de oven en snijd ze doormidden. Klap de pita’s open en verdeel de plakken kaas over de pita’s. Leg ze op een met bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200 ºC en bak de pita’s circa 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Salade

  • Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Pluk de bladeren van de sla.
  • Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
  • Meng in een grote kom met een garde de witte wijnazijn, honing en olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Meng de eikenbladsla, de tomaten, komkommer, uien en de kikkererwten door de dressing.

Yoghurt-knoflooksausje

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de bieslook fijn.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de pita’s kaas over de borden en serveer met de salade en het yoghurt-knoflooksausje.

Ingredienten

4
Personen

Pita’tje kaas

  • 8 volkoren pita's
  • 8 plakken kaas
  • 1 krop eikenbladsla
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 400 g kikkererwten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie extra vierge

Yoghurt-knoflooksausje

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 200 g Turkse yoghurt

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1