Pita kaas
-
Doe de bloem, water, gist, olijfolie en een snuf zout in een kom en mix met een mixer met deeghaken tot een soepel en samenhangend deeg. Maak een bol, doe in de kom en dek af met een theedoek. Laat het deeg 60 minuten rijzen.
-
Kneed na het rijzen het deeg kort door met de hand. Maak 6 bolletjes en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
-
Druk de bolletjes een klein beetje plat en bak de pita’s in een hete koekenpan rondom goudbruin en gaar.
-
Snijd de pita open en beleg met de kaas. Verwarm nog kort in een oven van 180 °C tot de kaas gesmolten is.
Shoarma
-
Meng de komijn, peper, piment, knoflook, chilivlokken en -poeder, kruidnagel, nootmuskaat, uienpoeder, kardemom, kaneel, selderijzout en oregano met elkaar
-
Sla de lamsschouder plat en wrijf het in met het kruidenmengsel. Leg de vetkant aan de bovenkant. Rol op en bind vast met keukentouw tot een rollade.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg de lamsrollade op een ovenrek met daaronder een ovenplaat en rooster het vlees in circa 45 minuten goudbruin en net rosé van binnen. Haal uit de oven en laat even rusten.
-
Snijd rollade in shoarma en bak nog even kort in een koekenpan. Vul de pita kaas met de shoarma. En eventueel wat blaadjes sla en knoflooksaus.
Knoflooksaus
-
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Pel en pers de knoflook.
-
Meng de mayonaise met de yoghurt, bieslook, peterselie, knoflook, rasp en sap van een halve citroen, peper en zout tot een knoflooksaus.
Meld je aan en praat mee