De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Parelgortrisotto met spekjes en oesterzwam

Een heerlijk romige risotto op basis van parelgort.

30 MIN
Parelgortrisotto
Estée Strooker

Bereidingswijze

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snij fijn. Snij 3 stengels bleekselderij in boogjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn.

Verhit een hapjespan met olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg een beetje zout toe en bak de bleekselderij mee. Roer de parelgort erdoor en blus af met witte wijn en de paddenstoelenbouillon.

Verhit een koekenpan en bak de spekjes bruin aan. Scheur de oesterzwammen grof en bak mee met de spekjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Roer wanneer de parelgort gaar is en al het vocht is opgenomen de geraspte kaas door de risotto en voeg de verse peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de parelgort-risotto over diepe borden. Verdeel de spekjes met paddenstoelen erover en maak af met flinke hand postelein.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker