De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glazed varkensrollade met gepofte uien

Indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Dat doe je met deze glazed varkensrollade met gepofte uien! Een echte klassieker tijdens de feestdagen.

60 min kooktijd
Glazed varkensrollade met gepofte uien

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200°C. Roer voor de glaze een halve eetlepel van de olie met de tomatenpuree, basterdsuiker, azijn en kaneelpoeder door elkaar.

Voor de tijmolie, roer de blaadjes van 1 takje tijm en peper naar smaak door de rest van de olie.

Leg de rollade in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper naar smaak en bestrijk de rollade met 1 volle eetlepel van de glaze. Zet de uien er omheen en bestrijk ze met de helft van de tijmolie. Schenk de bouillon erbij. Zet de oven op 175°C en schuif de ovenschaal erin. Laat het vlees in 55-60 minuten net gaar braden en bestrijk het vlees tijdens het bakken elke 10 minuten met 1 volle theelepel van de glaze. Doe dit 3 maal, er blijft glaze over!

Prik intussen met de barbecuespies 6 gaatjes in elke appel en steek kleine toefjes tijm in de appels (zie tip). Zet ze na een half uur braden bij het vlees in de ovenschaal en bestrijk ze met de rest van de tijmolie.

Neem de rollade aan het einde van de braadtijd voorzichtig uit de oven en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Schep de uien en de appeltjes op een grote schaal. Schenk het braadvocht in een steelpan en roer er de rest van de glaze door. Verwarm al roerende op een laag vuur en schenk in een kom. Verwijder voorzichtig het rolladenet en snijd het vlees in dunne plakken, leg de plakken tussen de uien en appeltje op de schaal, garneer met takjes tijm en serveer met de saus.

Tip: Lekker met met een stamppotje van aardappel en knolselderij gegarneerd met grof gehakte walnoten.

Tip: Neem de stevigste tijmtakjes en steek het takje in een gaatje tot aan de blaadjes, knip het dan boven de blaadjes af en herhaal deze handeling totdat alle gaatjes gevuld zijn met een toefje tijm.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker