De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flammkuchen met witvis

Een flammkuchen-recept, maar dan net iets anders dan je gewend bent. In plaats van de klassieker met spek, gebruiken wij witvis. En dat is bijzonder lekker!
30 min (voor)bereidingstijd
6 min oventijd
Flammkuchen met witvis

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Dames und Herren, schmecklich essen".

Bereidingswijze

Flammkuchen

  1. Verwarm voor de flammkuchen de oven voor op de hoogste stand (liefst 300ºC).

    Bereikt jouw oven geen 300ºC? Zet de oven op de hoogste stand en laat de flammkuchen eerst even 1 à 2 minuten voorbakken voordat je verdergaat met bekleden.

  2. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche, breek de olijven en leg erop. Verdeel de ansjovis erover.

  3. Scheur of snijd de appelkappers en verdeel erover.

  4. Snijd de venkel en tomaatjes in blokjes. Hak de peterselie grof. Snijd de schil van de citroen en snijd met een mes in fijne reepjes. Verdeel de venkel, peterselie, citroenschil en tomaatjes over de flammkuchen, bewaar wat overblijft voor de salade.

  5. Snij vis in reepjes en verdeel er ook over. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met een scheut olijfolie.

  6. Bak de flammkuchen in de hete oven in circa 6 minuten goudbruin en krokant.

  7. Haal de flammkuchen uit de oven en serveer met de salade.

Salade

  1. Snijd de overige venkel en peterselie. Doe in een kom. Scheur of snijd de overige kapperappels. Voeg toe samen met de olijven, een royale scheut olijfolie, de overige tomaatjes, de fijn gesneden citroenschil en de sap van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en schep om.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker