De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde nectarines met geitenkaas en bloemkoolrijst

Zin in een echte smaakexplosie? Kijk niet verder!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bloemkoolrijst

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Dit recept is een echte smaakexplosie, de zoete nectarines en de geitenkaas zorgen voor een verrassende smaak. Zeker het uitproberen waard."

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine om bloemkoolrijst te maken.  

  2. Leg in een afsluitbare afruimbak wat stevig keukenpapier, schep hierop de bloemkoolrijst. Bewaar in de koelkast. 

  3. Hak de amandelen, besprenkel met zonnebloemolie en rooster ze in de oven op 200 ° tot ze goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 à 12 minuten. Bewaar de amandelen wanneer ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje. 

Afmaken

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C, met bovenwarmtegrill. Brokkel de geitenkaas in grove stukken op een ovenschaal en rooster deze onder de grill. Dat duurt ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. 

  2. Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Grill/rooster de nectarineparten rondom. 

  3. Pel en snipper de ui voor de bloemkoolrijst. Bak ondertussen de bloemkoolrijst samen met de ui en komijn in zonnebloemolie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout. 

  4. Serveer de bloemkoolrijst met daarop de geroosterde nectarines en geitenkaas uit de oven. Verdeel dan de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes, rucola, extra vergine olijfolie en balsamicostroop over de borden 

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.