Voorbereiding
-
Rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine om bloemkoolrijst te maken.
-
Leg in een afsluitbare afruimbak wat stevig keukenpapier, schep hierop de bloemkoolrijst. Bewaar in de koelkast.
-
Hak de amandelen, besprenkel met zonnebloemolie en rooster ze in de oven op 200 ° tot ze goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 à 12 minuten. Bewaar de amandelen wanneer ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje.
Afmaken
-
Verwarm de oven voor op 220 °C, met bovenwarmtegrill. Brokkel de geitenkaas in grove stukken op een ovenschaal en rooster deze onder de grill. Dat duurt ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven.
-
Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Grill/rooster de nectarineparten rondom.
-
Pel en snipper de ui voor de bloemkoolrijst. Bak ondertussen de bloemkoolrijst samen met de ui en komijn in zonnebloemolie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout.
-
Serveer de bloemkoolrijst met daarop de geroosterde nectarines en geitenkaas uit de oven. Verdeel dan de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes, rucola, extra vergine olijfolie en balsamicostroop over de borden.
Meld je aan en praat mee