Voorbereiding
-
Rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine om bloemkoolrijst te maken.
-
Leg in een afsluitbare afruimbak wat stevig keukenpapier, schep hierop de bloemkoolrijst. Bewaar in de koelkast.
-
Hak de amandelen, besprenkel met zonnebloemolie en rooster ze in de oven op 200 ° tot ze goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 à 12 minuten. Bewaar de amandelen wanneer ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje.
Afmaken
-
Verwarm de oven voor op 220 °C, met bovenwarmtegrill. Brokkel de geitenkaas in grove stukken op een ovenschaal en rooster deze onder de grill. Dat duurt ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven.
-
Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Grill/rooster de nectarineparten rondom.
-
Pel en snipper de ui voor de bloemkoolrijst. Bak ondertussen de bloemkoolrijst samen met de ui en komijn in zonnebloemolie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout.
-
Serveer de bloemkoolrijst met daarop de geroosterde nectarines en geitenkaas uit de oven. Verdeel dan de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes, rucola, extra vergine olijfolie en balsamicostroop over de borden.
0 reacties