De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Geroosterde nectarines met geitenkaas en bloemkoolrijst

Dit recept is een echte smaakexplosie, de zoete nectarines en de geitenkaas zorgen voor een verassende smaak. Zeker het uitproberen waard.

37 MIN
Bloemkoolrijst

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit recept is een echte smaakexplosie, de zoete nectarines en de geitenkaas zorgen voor een verassende smaak. Zeker het uitproberen waard. 

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine om bloemkoolrijst te maken.  

Stap 2: 
Leg in een afsluitbare afruimbak wat stevig keukenpapier, schep hierop de bloemkoolrijst. Bewaar in de koelkast. 

Stap 3: 
Hak de amandelen, besprenkel met zonnebloemolie en rooster ze in de oven op 200 ° tot ze goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 à 12 minuten. Bewaar de amandelen wanneer ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje. 

Afmaken op dinsdag: 
Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 220 °C, met bovenwarmtegrill. Brokkel de geitenkaas in grove stukken op een ovenschaal en rooster deze onder de grill. Dat duurt ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. 

Stap 2: 
Verwarm ondertussen een grillpan voor. Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Grill/rooster de nectarineparten rondom. 

Stap 3: 
Pel en snipper de ui voor de bloemkoolrijst. Bak ondertussen de bloemkoolrijst samen met de ui en komijn in zonnebloemolie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout. 

Stap 4: 
Serveer de bloemkoolrijst met daarop de geroosterde nectarines en geitenkaas uit de oven. Verdeel dan de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes, rucola, extra vergine olijfolie en balsamicostroop over de borden 

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker