De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde nectarines met geitenkaas en bloemkoolrijst

Zin in een echte smaakexplosie? Kijk niet verder!

27 MIN
Bloemkoolrijst

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit recept is een echte smaakexplosie, de zoete nectarines en de geitenkaas zorgen voor een verrassende smaak. Zeker het uitproberen waard. 

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Rasp de bloemkool met een grove rasp of in een keukenmachine om bloemkoolrijst te maken.  

  2. Leg in een afsluitbare afruimbak wat stevig keukenpapier, schep hierop de bloemkoolrijst. Bewaar in de koelkast. 

  3. Hak de amandelen, besprenkel met zonnebloemolie en rooster ze in de oven op 200 ° tot ze goudbruin zijn. Dat duurt ongeveer 10 à 12 minuten. Bewaar de amandelen wanneer ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje. 

Afmaken

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C, met bovenwarmtegrill. Brokkel de geitenkaas in grove stukken op een ovenschaal en rooster deze onder de grill. Dat duurt ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. 

  2. Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Grill/rooster de nectarineparten rondom. 

  3. Pel en snipper de ui voor de bloemkoolrijst. Bak ondertussen de bloemkoolrijst samen met de ui en komijn in zonnebloemolie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout. 

  4. Serveer de bloemkoolrijst met daarop de geroosterde nectarines en geitenkaas uit de oven. Verdeel dan de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes, rucola, extra vergine olijfolie en balsamicostroop over de borden 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker