Deze heerlijke koekjes zijn supermakkelijk te maken. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Porties

  • 1 st sinaasappel
  • 1 st citroen
  • 300 g bloem
  • 140 g suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 85 g boter
  • 2 st eieren

Bereidingswijze

55 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C op boven- en onderwarmte en leg bakpapier op de bakplaat.  

Stap 2: 
Rasp de schil van de citroen en een klein beetje van de sinaasappel. Pers 30 ml sap uit de sinaasappel. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg.  

Stap 3: 
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 30 gram of vorm van het deeg een lange rol en snijd daar circa 20 gelijke stukjes van.   

Stap 4: 
Rol de deegstukjes eerst tot een bolletje en vervolgens tot een lange streng van ongeveer 12 cm. Leg het deeg in een U -vorm op de bakplaat en kruis de uiteinden over elkaar heen. 

Stap 5: 
Bak de koekjes 25 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

 

Geef je waardering

Biscoitos
Biscoitos