De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

surinaamse kip met bruine bonen en rijst

Surinaams koken hoeft echt niet heel moeilijk te zijn. Met dit recept zet je eenvoudig een authentiek gerecht op tafel.

30 MIN
Surinaamse kip met bruine bonen en rijst

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Zet een pan met water op om de gewelde bruine bonen te koken, dit duurt circa 1 uur. Giet af.

2. Spoel de rijst. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3. Zet een pan met water op en kook het zoutvlees circa 10 min om het te ontzouten, spoel het daarna af met koud water en snijd in dunne reepjes.

4. Snijd de kip in grove stukken. Pel en snijd de knoflook en ui fijn en de tomaten in blokjes. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak hierin de kip, knoflook, ui, zoutvlees en tomaat totdat de kip een beetje kleur begint te krijgen.

5. Voeg de tomatenpuree, five spice en de blokjes runderbouillon toe aan de pan en schep goed om. Voeg 100 ml water toe en de hele madame jeanette. Schep om maar pas op dat de madame jeanette niet breekt. Voeg hierna de bruine bonen toe en laat circa 8 minuten sudderen.

6. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Kook de eieren in 7 minuten gaar.

7. Pel en snijd de sjalot fijn samen met de komkommer, kool en bleekselderij. Snijd en pel de eieren en tomaat in blokjes. Meng dit in een kom samen met de mayonaise en optioneel een scheutje sushi azijn. Breng op smaak met zout, peper en suiker.

8. Snijd de bladselderij fijn en voeg toe aan de pan met kip. Serveer de bruine bonen met kip, rijst en het slaatje. Snijd voor extra pit de madame jeanette fijn en serveer erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker