1. Breng een pan water aan de kook (waar de stoommand op past). Schil de cassave met de dunschiller, snijd ze in dikke frieten en kook 5-7 minuten. Laat afkoelen.
2. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de tempé in plakken, leg ze in de stoommand. Plaats boven de pan met kokend water en stoom circa 5 minuten.
3. Maak de kouseband schoon en snijd in 4 cm lange stukjes.
4. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit de wok, voeg een scheut olie toe en fruit de uien en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en laat al bakkend ontzuren.
5. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met 1 bouillonblokje toe aan de wok.
6. Snijd de tempé in 3-4 cm lange reepjes.
7. Snijd de bladselderijsteeltjes fijn en doe met de hele madame Jeanette in de wok. Schep voorzichtig om, zodat de peper heel blijft. Voeg af en toe een scheutje water toe tijdens het bakken.
8. Verwijder de madame Jeanette uit de wok. Doe de tempé en kouseband in de wok en schep om. Proef en voeg evt. meer verkruimelde bouillonblok toe. Verwarm tot de kouseband beetgaar is en draai dan het vuur uit.
9. Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180°C.
10. Frituur de cassavefrieten in porties goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
11.Snijd de bladselderij fijn. Snijd de limoen in kwarten.
12.Verwarm het gerecht in de wok, schep in kommen. Bestrooi met bladselderij en leg er een limoenkwart op. Hak evt. de madame Jeanette en geef erbij (pas op = heet/spicy!) Serveer met de telo. Geef er evt. wat zoetzuur bij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee