Wij houden van een goede ovenschotel. Na een klein beetje voorbereiding hoef je alleen maar te wachten totdat het klaar is! 

Ingredienten

4
Personen

  • 1.5 kg zoete aardappelen
  • 2 grote kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 20 g roomboter
  • 2 courgettes
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 100 g crème fraîche
  • 1/4 bos tijm
  • 1/4 bos fijngehakte platte peterselie
  • zout en zwarte peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de zoete aardappels en de kruimige aardappels en snijd in stukken. Kook samen in een pan met gezouten water in 15 minuten gaar. Stamp samen met de melk en boter tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.

Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de knoflook met de tijm, geraspte kaas en de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgettes in dunne plakken. Schep de zoete-aardappelpuree over in een ovenschaal en leg hier dakpansgewijs de plakken courgette op. Smeer het kaasmengsel over courgette en bak de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de gehakte peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

144
Courgette-gratin met zoete-aardappelpuree
Courgette-gratin met zoete-aardappelpuree