Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Schil de zoete aardappels en de kruimige aardappels en snijd in stukken. Kook samen in een pan met gezouten water in 15 minuten gaar. Stamp samen met de melk en boter tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
-
Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de knoflook met de tijm, geraspte kaas en de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de courgettes in dunne plakken. Schep de zoete-aardappelpuree over in een ovenschaal en leg hier dakpansgewijs de plakken courgette op. Smeer het kaasmengsel over courgette en bak de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de gehakte peterselie.
2 reacties
Ja hoor dat kan. Wel raden we je aan om eerst de ovenschotel af te bakken. Daarna helemaal af te laten koelen en dan pas in te vriezen.
De ovenschotel kan dan bevroren in een voorverwarmde oven voor 15-20 minuten. Dan zou de ovenschotel weer klaar zijn om te serveren.
Groeten,
Amber van 24Kitchen