Churros is een heerlijke snack die je overal in Mexico kan vinden. Miljuschka: "De lekkerste at ik bij Mariana Blanco. Zij maakte ze volledig vegan en met bonen en maismeel. Dit is mijn versie daarvan." 

Miljuschka Witzenhausen
miljuschka in mexico

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

Ingredienten

2
Personen

  • 4 el boter
  • 250 ml water
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snuf zout
  • 65 g bloem
  • 100 g maïsbloem
  • 3 eieren
  • 1 el slagroom
  • 100 g zwarte bonen, fijngeprakt
  • olie om in te frituren

Kaneelsuiker

  • 75 g kaneel
  • 150 g suiker

Extra nodig

  • keukenpapier
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • pan om in te frituren
  • schuimspaan

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1:
Meng in een kleine pan de boter, water en de bruine suiker. Smelt de boter met het water totdat suiker is opgelost. 

Stap 2: 
Zet het vuur laag wanneer de gesmolten boter en suiker begint te bubbelen. Voeg het vanille-extract, zout, bloem en maïsmeel toe. Haal van het vuur af en meng goed door. Laat daarna afkoelen. 

Stap 3:
Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Roer dan de slagroom erdoor. Voeg als laatst de bonen toe. 
Laat daarna het mengsel  op zijn minst een uur afkoelen in de koelkast.

Stap 4:
Verhit de olie tot 180 graden. 

Stap 5:
Doe het churros-deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in delen in de hete olie.

Stap 6:
Frituur aan beide kanten bruin, ongeveer 3 minuten per kant. 
Laat de churros daarna uitlekken op keukenpapier. 

Stap 7:
Meng de kaneel en suiker door elkaar. 
Rol de churros door de kaneelsuiker en serveer. 

Tips van Miljuschka: 
Tip 1: Bewaar de overgebleven kaneelsuiker voor een taart of in je thee. 

Tip 2: Heerlijk om met warme chocoladepasta te serveren.
Tip 3: Kies voor grof maïsmeel als je de churros extra knapperig wil maken.

Geef je waardering

108
churros MiM
VERT CHURROS