Stap 1:
Meng in een kleine pan de boter, water en de bruine suiker. Smelt de boter met het water totdat suiker is opgelost.
Stap 2:
Zet het vuur laag wanneer de gesmolten boter en suiker begint te bubbelen. Voeg het vanille-extract, zout, bloem en maïsmeel toe. Haal van het vuur af en meng goed door. Laat daarna afkoelen.
Stap 3:
Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Roer dan de slagroom erdoor. Voeg als laatst de bonen toe. Laat daarna het mengsel op zijn minst een uur afkoelen in de koelkast.
Stap 4:
Verhit de olie tot 180 graden.
Stap 5:
Doe het churros-deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in delen in de hete olie.
Stap 6:
Frituur aan beide kanten bruin, ongeveer 3 minuten per kant. Laat de churros daarna uitlekken op keukenpapier.
Stap 7:
Meng de kaneel en suiker door elkaar. Rol de churros door de kaneelsuiker en serveer.
Tips van Miljuschka:
Tip 1: Bewaar de overgebleven kaneelsuiker voor een taart of in je thee.
Tip 2: Heerlijk om met warme chocoladepasta te serveren.
Tip 3: Kies voor grof maïsmeel als je de churros extra knapperig wil maken.
0 reacties