De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

churros van miljuschka

Churros is een heerlijke snack die je overal in Mexico kan vinden. Dit is de versie van Miljuschka.

20 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
churros MiM

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Churros is een heerlijke snack die je overal in Mexico kan vinden. Miljuschka: "De lekkerste at ik bij Mariana Blanco. Zij maakte ze volledig vegan en met bonen en maismeel. Dit is mijn versie daarvan." 

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng in een kleine pan de boter, water en de bruine suiker. Smelt de boter met het water totdat suiker is opgelost. 

Stap 2: 
Zet het vuur laag wanneer de gesmolten boter en suiker begint te bubbelen. Voeg het vanille-extract, zout, bloem en maïsmeel toe. Haal van het vuur af en meng goed door. Laat daarna afkoelen. 

Stap 3:
Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Roer dan de slagroom erdoor. Voeg als laatst de bonen toe. 
Laat daarna het mengsel  op zijn minst een uur afkoelen in de koelkast.

Stap 4:
Verhit de olie tot 180 graden. 

Stap 5:
Doe het churros-deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in delen in de hete olie.

Stap 6:
Frituur aan beide kanten bruin, ongeveer 3 minuten per kant. 
Laat de churros daarna uitlekken op keukenpapier. 

Stap 7:
Meng de kaneel en suiker door elkaar. 
Rol de churros door de kaneelsuiker en serveer. 

Tips van Miljuschka: 
Tip 1: Bewaar de overgebleven kaneelsuiker voor een taart of in je thee. 

Tip 2: Heerlijk om met warme chocoladepasta te serveren.
Tip 3: Kies voor grof maïsmeel als je de churros extra knapperig wil maken.

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

miljuschka in mexico

In haar prachtige nieuwe programma neemt Miljuschka in 6 afleveringen je op reis naar Mexico. Daar bezoekt ze onder andere  inheemse boeren, gaat ze op bezoek bij restaurant Pujol (die zich nummer 12 van de wereld mag noemen) en gaat ze aan de bak bij Luis Robledo (de beste banketbakker van Latijns Amerika). Ook bewijst ze opnieuw niet bang te zijn en proeft ze wel hele bijzondere gerechten. 

Kijk naar Miljuschka in Mexico, iedere maandag om 22.00 op 24Kitchen, kanaal 24. 

MIM_Abri_format_DEF.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker