Deze Thaise papajasalade, of ook gekend als Som tam Thai, werkt verfrissend op een warme dag. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 onrijpe papaja
  • 150 g boswortel
  • 4 stuks kousenband
  • 10 cherrytomaten
  • 2 rode lombok-pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kokossuiker
  • 1 limoen
  • 3 à 5 el nam pla (vissaus)
  • 50 g geroosterde pinda's
  • 1 kropsla
  • 1 zak knabbelspek

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1: 
Schil de papaja. Halveer en verwijder de zaden. Rasp de papaja met een grove rasp of mandoline in dunne reepjes. Schil de worteltjes en rasp met een grove rasp of mandoline. Snijd de kousenband in stukjes van circa 5 cm lang. Halveer de cherrytomaten. 

Stap 2: 
Snijd de lombok in ringetjes. Pel en kneus de knoflook. Vijzel de lombok en knoflook. Voeg dan de kokossuiker toe en vijzel tot deze vloeibaar wordt. Voeg sap van 1 limoen en de nam pla toe. Meng door. Voeg dan de kousenband toe en stamp deze kort mee. Voeg als laatste de cherrytomaten toe. Meng de gevijzelde ingrediënten door de geraspte papaja en wortel. Hak wat geroosterde pinda’s fijn en strooi deze als laatste over de salade. Serveer de salade op slabladeren met wat extra cherrytomaatjes en knabbelspek. 

Tip van oma Busaba: 
Het smaakt ook heerlijk in combinatie met zeevruchten.  

Geef je waardering

31
papajasalade-hor.jpg