De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Thaise papajasalade

Deze Thaise papajasalade, of ook gekend als Som tam Thai, werkt verfrissend op een warme dag. 

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
papajasalade-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze Thaise papajasalade, of ook gekend als Som tam Thai, werkt verfrissend op een warme dag. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Schil de papaja. Halveer en verwijder de zaden. Rasp de papaja met een grove rasp of mandoline in dunne reepjes. Schil de worteltjes en rasp met een grove rasp of mandoline. Snijd de kousenband in stukjes van circa 5 cm lang. Halveer de cherrytomaten. 

Stap 2: 
Snijd de lombok in ringetjes. Pel en kneus de knoflook. Vijzel de lombok en knoflook. Voeg dan de kokossuiker toe en vijzel tot deze vloeibaar wordt. Voeg sap van 1 limoen en de nam pla toe. Meng door. Voeg dan de kousenband toe en stamp deze kort mee. Voeg als laatste de cherrytomaten toe. Meng de gevijzelde ingrediënten door de geraspte papaja en wortel. Hak wat geroosterde pinda’s fijn en strooi deze als laatste over de salade. Serveer de salade op slabladeren met wat extra cherrytomaatjes en knabbelspek. 

Tip van oma Busaba: 
Het smaakt ook heerlijk in combinatie met zeevruchten.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.