Bereiden
Schil de aardappels en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Breng de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout met een deksel erop aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades rondom bruin. Haal ze uit een pan, leg in een ovenschaal en bestrijk aan beide kanten met mosterd.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan, bak de ui en de appel 5 minuten en beleg de karbonades ermee. Verdeel er paneermeel en de roomboter over en bak de karbonades 15-20 minuten in de oven.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in een pan met water en een beetje zout in 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en breng op smaak met versgemalen peper en de kruidenboter.
Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
Serveren
Schep de aardappels en de broccoli op bord en leg er een karbonade met appel bij.
0 reacties