De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen

Deze heerlijke salade kan gemakkelijk doordeweeks hoofdgerecht fungeren, maar doet het ook lang niet slecht als voorgerecht bij een etentje.

35 MIN
Japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen

Een recept van

Deze heerlijke salade kan gemakkelijk als doordeweeks hoofdgerecht fungeren, maar doet het ook lang niet slecht als voorgerecht bij een etentje.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bereid de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en schep ze om met de sesamolie. 

  2. Schaaf de komkommer met de mandoline of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Meng de noedels met de komkommer en mango. Snijd de little gems in parten.

  4. Pel en pers de knoflook voor de sesamsaus. Meng alle sausingrediënten met 3 el water tot een glad geheel. Breng op smaak met een beetje zout.  

  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een wok. Pel de reuzengarnalen en wentel ze door de maïzena.

  6. Frituur de garnalen in circa 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Bestrooi na het bakken direct met de furikake.

  7. Verdeel de little gem over vier kommen. Schep de noedelsalade erbij en bestrooi met zwart sesamzaad. Verdeel de reuzengarnalen over de salade. Serveer er kleine kommetjes sesamsaus bij. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker