Deze heerlijke salade kan gemakkelijk als doordeweeks hoofdgerecht fungeren, maar doet het ook lang niet slecht als voorgerecht bij een etentje.

Ingredienten

4
Personen

Noedels

  • 100 gr eiernoedels
  • 1 tl sesamolie
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 kropjes little gem
  • zonnebloemolie
  • 500 gr rauwe reuzengarnalen (diepvries)
  • 4 el maïzena
  • 4 el furikake (Japans kruidenmengsel)
  • 1 el zwart sesamzaad

Sesamsaus

  • 1 teentje knoflook
  • 6 el tahin
  • 2 el mirin
  • el Japanse sojasaus
  • 2 tl suiker
  • zout
  • 1 tl sake (optioneel)

Benodigdheden

  • mandoline of kaasschaaf
  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Bereid de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en schep ze om met de sesamolie. Schaaf de komkommer met de mandoline of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de noedels met de komkommer en mango. Snijd de little gems in parten. Pel en pers de knoflook voor de sesamsaus. Meng alle sausingrediënten met 3 el water tot een glad geheel. Breng op smaak met een beetje zout. Verhit een laagje zonnebloemolie in een wok. Pel de reuzengarnalen en wentel ze door de maïzena. Frituur de garnalen in circa 5 minuten om en om goudbruin en krokant. Bestrooi na het bakken direct met de furikake.

Serveren
Verdeel de little gem over vier kommen. Schep de noedelsalade erbij en bestrooi met zwart sesamzaad. Verdeel de reuzengarnalen over de salade. Serveer er kleine kommetjes sesamsaus bij.

Geef je waardering

35
Japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen