De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Parelcouscous-salade

Dit verrassende recept van Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!. Ideaal voor een zonnige (na)zomerdag of bij de bbq. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Parelcouscous-salade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Deze parelcouscous-salade is de perfecte zomerse maaltijdsalade. De perziken in dit gerecht worden nog sappiger en smaakvoller omdat ik ze rooster in de oven. Dat is dan weer een perfect in de combinatie met de zoute gegrilde halloumi.”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd vervolgens in 6 parten. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.

  3. Leg de perziken op een bakplaat met bakpapier en leg de plakken courgette ernaast. Besprenkel met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Rooster voor 15 tot 20 minuten in de oven.

  4. Rooster een handje amandelen in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin.

  5. Snijd de halloumi in dunne plakken. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

  6. Meng in een saladekom 1 tl balsamico-azijn en 2 el olijfolie, peper en zout tot een dressing. 

  7. Giet de parelcouscous af en roer deze door de dressing. Voeg dan ook de slamelange en de amandelen toe aan de kom en hussel door elkaar.

  8. Verdeel de geroosterde courgette, perziken en halloumi over de kom parelcouscous-salade.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Tip van Jet

"Als je dit recept nog completer wil maken zou je nog een blikje linzen kunnen toevoegen. Liefhebber van vlees? Een paar plakjes prosciutto passen supergoed bij deze salade."

Jet van Nieuwkerk

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.