De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parelcouscous-salade

Dit verrassende recept van Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!. Ideaal voor een zonnige (na)zomerdag.

30 min kooktijd
Parelcouscous-salade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Deze parelcouscous-salade is de perfecte zomerse maaltijdsalade. De perziken in dit gerecht worden nog sappiger en smaakvoller omdat ik ze rooster in de oven. Dat is dan weer een perfect in de combinatie met de zoute gegrilde halloumi.”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd vervolgens in 6 parten. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.

  3. Leg de perziken op een bakplaat met bakpapier en leg de plakken courgette ernaast. Besprenkel met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Rooster voor 15 tot 20 minuten in de oven.

  4. Rooster een handje amandelen in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin.

  5. Snijd de halloumi in dunne plakken. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

  6. Meng in een saladekom 1 tl balsamico-azijn en 2 el olijfolie, peper en zout tot een dressing. 

  7. Giet de parelcouscous af en roer deze door de dressing. Voeg dan ook de slamelange en de amandelen toe aan de kom en hussel door elkaar.

  8. Verdeel de geroosterde courgette, perziken en halloumi over de kom parelcouscous-salade.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Tip van Jet

"Als je dit recept nog completer wil maken zou je nog een blikje linzen kunnen toevoegen. Liefhebber van vlees? Een paar plakjes prosciutto passen supergoed bij deze salade."

Jet van Nieuwkerk

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker