Deze rijkelijk gevulde mosterdsoep krijgt een Gronings tintje door toevoeging van de Groningse metworst. Een heerlijke combinatie van romig- en kruidigheid, zo op tafel.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Ingrediënten

  • 100 g gerst of parelgort
  • 300 g Groninger metworst
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1/2 knolselderij
  • 1 prei
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 1/2 l vleesbouillon
  • 40 g maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 2 el Groninger mosterd
  • 1 bosje bieslook

Bereidingswijze

Totale tijd: 12 uur en 40 minuten

Stap 1:
Week de gerst of parelgort een nacht in koud water.

Stap 2:
Snijd de worst en de groenten in kleine blokjes.

Stap 3:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de worst en de groenten circa 3 minuten. Voeg de gerst, laurier en de bouillon toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de maïzena door de slagroom en voeg toe aan de soep. Voeg de mosterd toe. Laat nog 5 minuten rustig doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn voor de garnering.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

Geef je waardering

103
Groninger Metworst Soep
Groninger-metworstsoep (verticaal)