De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groninger-metworstsoep

Deze rijkelijk gevulde mosterdsoep krijgt een Gronings tintje door toevoeging van de Groningse metworst. Een heerlijke combinatie van romig- en kruidigheid, zo op tafel.

740 MIN
Groninger Metworst Soep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Deze rijkelijk gevulde mosterdsoep krijgt een Gronings tintje door toevoeging van de Groningse metworst. Een heerlijke combinatie van romig- en kruidigheid, zo op tafel.

Bereidingswijze

Stap 1:
Week de gerst of parelgort een nacht in koud water.

Stap 2:
Snijd de worst en de groenten in kleine blokjes.

Stap 3:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de worst en de groenten circa 3 minuten. Voeg de gerst, laurier en de bouillon toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de maïzena door de slagroom en voeg toe aan de soep. Voeg de mosterd toe. Laat nog 5 minuten rustig doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn voor de garnering.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker