De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24kitchen generic banner
24kitchen banner eitjes

gebakken rijst met gerookte kip

In De Brigade maakt Perry samen met Fred van Leer deze overheerlijke gebakken rijst met gerookte kip.

20 min voorbereidingstijd
Gebakken rijst met gerookte kip

Een recept van

Perry de Man

Perry de Man Brigade

"Wokken is erg makkelijk omdat alles in één pan gaat. In dit gerecht voeg ik gerookte kip toe. Het klinkt misschien gek maar dit maakt de maaltijd nóg lekkerder."

Bereidingswijze

Gebakken rijst met gerookte kip

  1. Spoel de rijst af onder koud water tot het water helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.  

  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Dop de doperwten. Snijd de sperziebonen en bimi in stukjes.

    Vervang dan het vlees voor tempeh of vegetarisch gehakt. 

  3. Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de ui, knoflook en gember 3 à 4 minuten. Voeg de doperwten, bimi, sperziebonen en kip toe en roerbak 5 minuten.

  4. Voeg de gekookte rijst en de sojasaus of oestersaus toe. Roerbak nog 4 minuten.

  5. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en roerbak alles tot de eieren zijn gestold (ca. 3 minuten).

  6. Schep de gebakken rijst op de borden en garneer met de sambal naar smaak.

Snelle sambal

  1. Pel de ui en knoflook en schil de gember. Snijd de peper in grove stukken. 

  2. Doe de ui, rode peper, knoflook en gember in de keukenmachine en maal fijn.  

  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het mengsel kort aan. Voeg dan de suiker toe en bak even mee tot het licht karamelliseert. 

  4. Laat helemaal afkoelen en giet in een schone en droge pot.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker