Gebakken rijst met gerookte kip
-
Spoel de rijst af onder koud water tot het water helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Dop de doperwten. Snijd de sperziebonen en bimi in stukjes.
-
Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de ui, knoflook en gember 3 à 4 minuten. Voeg de doperwten, bimi, sperziebonen en kip toe en roerbak 5 minuten.
-
Voeg de gekookte rijst en de sojasaus of oestersaus toe. Roerbak nog 4 minuten.
-
Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en roerbak alles tot de eieren zijn gestold (ca. 3 minuten).
-
Schep de gebakken rijst op de borden en garneer met de sambal naar smaak.
Snelle sambal
-
Pel de ui en knoflook en schil de gember. Snijd de peper in grove stukken.
-
Doe de ui, rode peper, knoflook en gember in de keukenmachine en maal fijn.
-
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het mengsel kort aan. Voeg dan de suiker toe en bak even mee tot het licht karamelliseert.
-
Laat helemaal afkoelen en giet in een schone en droge pot.
0 reacties