Stap 1: voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Weeg de eieren, inclusief eierschaal, af. Dit zal ongeveer uitkomen op een gewicht van 400 gram. De bloem, boter en de suiker moeten evenveel wegen als de eieren dus pas, indien nodig de hoeveelheden aan.
Stap 2: cake bakken
Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen. Klop de eieren circa 5 minuten met de handmixer tot het een schuimig geheel is. Voeg stap voor stap de suiker toe en blijf nog circa 2 minuten kloppen. Schenk voorzichtig de boter erbij en blijf op halve sterkte kloppen. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bloem toe en stop met kloppen zodra de bloem is opgenomen. Schenk het beslag op de bakplaat. Snijd de perzik in partjes. Verdeel de perzikpartjes, frambozen en blauwe bessen over het beslag. Bak de fruitcake in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3: cake versieren
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelmondje. Versier de cake met slagroom. Bestuif met poedersuiker.
Tip 1:
Pruimen, frambozen, kruisbessen, rabarber, perziken en bramen zijn de fruitsoorten die vaak gebruikt worden in dit recept. Maar bijna alle fruitsoorten lenen zich voor deze taart. Voor de wat zuurdere vruchten zoals rabarber, kruisbessen of abrikozen is het beter om ze vooraf te besuikeren en even te laten staan. Bij lekker rijpe frambozen, kersen, appels, peren enz. is dit niet nodig.
Tip 2:
Lekker om een beetje vanille aan het cakebeslag toe te voegen.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >
1 reactie