De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

koreaanse bulgogi rice bowl

Bulgogi is een Koreaans gerecht bestaande uit dungesneden repen vlees gemarineerd in traditionele bulgogisaus. Dit is een zoet-zoute saus op basis van soja en peer.

30 MIN
Koreaanse bulgogi rijstbowl

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Een heerlijk vleesgerecht uit Korea: beef bulgogi (dungesneden vlees in een zoet-pittige marinade). Dit serveren we in een bowl met rijst en ingelegde radijsjes. Proberen!

Bereidingswijze

 1. Leg de rib eye een uur van tevoren in de vriezer.
 2. Was de rijst door hem in een zeef te doen en af te spoelen onder de kraan totdat het water dat er vanaf komt helder is. Doe in een pan of rijstkoker met net zoveel water tot het 2 vingerkootjes boven de rijst uitkomt. Doe een snuf zout erbij en kook zoals aangegeven op de verpakking of in de rijstkoker.
 3. Voor de ingelegde radijs: Meng de rijstwijnazijn, suiker en zout in een pannetje en zet op het vuur tot de suiker is opgelost. Snijd de radijsjes in partjes, doe ze in een kom en giet het azijn mengsel erover. Zet apart.
 4. Voor de marinade: Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Pel en snijd de ui, gember en knoflook grof. Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal fijn.
 5. Haal de rib eye uit de vriezer en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe samen in een kom met de marinade.
 6. Snijd de gele ui voor de bulgogi in grove stukken en zet apart.
 7. Laat een koekenpan of plaat heel heet worden en doe dan het vlees en uien mengsel er in zonder toegevoegde olie. Laat 3 minuten ongestoord bakken aan één kant, breng op smaak met zout. Zet het vuur uit.
 8. Snijd de bosui in flinterdunne schuine ringetjes en meng op het allerlaatst door het vlees.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker