De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti met gekonfijte tomaat en parmezaan-crunch

Spaghetti als avondeten is altijd een goede keuze. Deze variant heeft lekker veel groente dus past perfect in je weekmenu.

65 min kooktijd
Snel met Miljuschka Spaghetti met gekonfijte tomaat en parmezaan-crunch

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Ken je dat? Goede voornemens maar toch zo'n verschrikkelijk veel zin in pasta? Maak dan mijn recept met gekonfijte tomaat en mijn geheime ingrediënt courghetti. Zo wordt je bordje pasta nét even gezonder.

Bereidingswijze

Parmezaan-crunch

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Maal de pijnboompitten en venkelzaad fijn in een vijzel of gebruik een keukenmachine. Strooi het mengsel in een gelijke laag over een met bakpapier beklede bakplaat. 

  3. Rasp de Parmezaanse kaas over de bakplaat. Plaats dan voor 5-10 minuten in de oven tot het licht is gekleurd. Laat helemaal afkoelen.

Spaghetti met gekonfijte tomaat

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de courgette in dunne slierten. 

  2. Leg de tomaten in een ovenschaal met de knoflook, tijm, zout en peper en giet de olie er overheen. Rooster voor 35 minuten in de oven. 

  3. Kook de spaghetti al dente in een grote pan met gezouten water. 

  4. Voeg de gekonfijte tomaatjes plus de helft van de olie uit de schaal toe een ruime pan en zet op matig vuur. Voeg de zelfgemaakte courgetti toe. Schep de spaghetti met een tang in de pan en voeg ook een lepel kookvocht toe. Meng goed door. 

  5. Verdeel de spaghetti, courgetti met de gekonfijte tomaten over borden en verkruimel de parmezaan-crunch boven elk bord. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker