Een echte baktrend van de afgelopen jaren: de cijfertaart! Superleuk voor verjaardagen, of gewoon om je lievelingsgetal mee te vieren ;-)

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Porties

Harde-wenerdeeg

  • 100 g koude boter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 1/2 ei
  • 150 g bloem
  • 5 g cacao

Crème

  • 400 g poedersuiker
  • 5 eetlepels melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eetlepels kokosolie (gesmolten)

Extra nodig

  • decoratie van chocolade
  • machine met bisschopshaak
  • een uitgeprint cijfer
  • spuitzak met glad spuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Harde-wenerdeeg

Stap 1: 
Meng de boter, suiker, ei en het zout in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 tot 60 minuten in de koelkast rusten. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht). 

Stap 3: 
Rol het deeg uit op een bakpapier. Snijd twee keer het cijfer uit het deeg. Bak in 15 tot 20 min goudbruin in de oven. Laat afkoelen op een rooster of rek. 

Crème 

Stap 1: 
Doe de poedersuiker met de melk en het vanille-extract in een kom en roer tot een glad en dik mengsel. Smelt de kokosolie en voeg toe en meng tot een gladde en stevige crème. Doe dit in een spuitzak met een glad spuitmondje. 

Stap 2: 
Spuit bolletjes van de crème op één van de cijfers. Stapel het tweede cijfer daarbovenop en spuit daar ook bolletjes crème op. Decoreer met met de chocolade. 

Tip van Miljuschka: 
Zet de cijfers eerst even in de koelkast voordat je ze op elkaar gaat stapelen. Zo voorkom je dat de crème gaat uitlopen. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

20
Cijfertaart
Cijfertaart 2