Stappenplan
-
Was de rijst en laat 20 minuten weken in koud water. Laat uitlekken.
-
Smelt de helft van de ghee in een kookpan en voeg de kardemom, kaneel en kruidnagels toe. Bak de specerijen 2 minuten totdat het begint te geuren.
-
Voeg de rijst toe en meng door. Bak voor 2 minuten. Voeg 350 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook voor 10 minuten.
-
Verwijder de deksel van de en laat de rijst droogstomen. Haal daarna de specerijen uit de pan.
-
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de rest van de ghee. Bak de amandelen en rozijnen voor een minuut.
-
Voeg de kokosrasp toe en bak mee totdat de kokosrasp bruin begint te worden. Blijf goed roeren.
-
Schenk de palmsuikersiroop erbij en zorg dat de amandelen, rozijnen en kokosrasp bedekt zijn met de siroop.
-
Voeg nu de droogestoomde rijst toe en bak nog twee minuten mee. Voeg een snufje zout toe. Serveer met een snufje gemalen kardemom.
0 reacties