De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sweet coconut rice

Rijst is ook erg lekker in zoete gerechten. Laat je inspireren door de sweet coconut rice van Eveline.

sweet coconut rice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Rijst is zo'n lekker veelzijdig ingrediënt! Ik gebruik het vaak als lekker bijgerecht. Maar ben er ook dol op om het in een zoet gerecht te gebruiken. Zoals in deze sweet coconut rice. Dat wil je echt proberen!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Was de rijst en laat 20 minuten weken in koud water. Laat uitlekken.

  2. Smelt de helft van de ghee in een kookpan en voeg de kardemom, kaneel en kruidnagels toe. Bak de specerijen 2 minuten totdat het begint te geuren.

  3. Voeg de rijst toe en meng door. Bak voor 2 minuten. Voeg 350 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook voor 10 minuten.

  4. Verwijder de deksel van de en laat de rijst droogstomen. Haal daarna de specerijen uit de pan.

  5. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de rest van de ghee. Bak de amandelen en rozijnen voor een minuut.

  6. Voeg de kokosrasp toe en bak mee totdat de kokosrasp bruin begint te worden. Blijf goed roeren.

  7. Schenk de palmsuikersiroop erbij en zorg dat de amandelen, rozijnen en kokosrasp bedekt zijn met de siroop.

  8. Voeg nu de droogestoomde rijst toe en bak nog twee minuten mee. Voeg een snufje zout toe. Serveer met een snufje gemalen kardemom.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker