Cupcakebeslag
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
-
Smelt de boter in een pannetje en laat die vervolgens een beetje afkoelen (niet stollen).
-
Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker, amandelmeel samen in de kom van de mixer en mix met elkaar. Voeg optioneel voor meer smaak wat citroenrasp en/of vanille-extract toe.
-
In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt, mix dit even door met een vork.
-
Voeg dit vervolgens toe aan je droge ingrediënten samen met de gesmolten boter en klop het even kort door tot het goed gemengd is.
-
Doe het beslag in een royaal ingevet vierkant bakblik van 23 x 23 cm.
Bak voor 10 – 15 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat de cake in het bakblik volledig afkoelen. -
Doe het beslag in een royaal ingevet vierkant bakblik van 23 x 23 cm. Bak voor 10 – 15 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat de cake in het bakblik volledig afkoelen.
Banketbakkersroom
-
Meng suiker, vanillemerg en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
-
In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.
-
Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren tot het dikker word.
-
Stort de room op een plaat en dek af met plastic folie laat helemaal afkoelen.
2 soorten room
-
Klop de slagroom op. Mix de helft van de opgeklopte slagroom met de afgekoelde banketbakkersroom. Dit is de Zwitserse room. Mix de rest van de opgeklopte slagroom met de lemon curd in een andere kom. Zet beide vullingen even in de koelkast.
Opbouw
-
Steek sterren uit de plak cake en snijd ze doormidden zodat ze 0,5-1 cm dik zijn. Verkruimel de overgebleven cake en doe op de bodem van de trifle vorm. Maak nu laagjes met de andere ingrediënten. Gebruik deze volgorde: vlaai-vulling, Zwitserse banketbakkersroom, verse aardbeien, lemoncurd-slagroom. Bouw op met laagjes tot alles op is en zet in de koelkast tot gebruik.
0 reacties