De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

super-trifle

Deze super-trifle is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een plaatje om naar te kijken. Dit wil je op tafel zetten!

40 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Super-trifle

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Deze super-trifle is gegarandeerd een succes bij al je gasten! Met dit recept zet je 1 grote op tafel, maar je kunt er ook voor kiezen 10 tot 12 kleine trifles te maken in losse glaasjes."

Bereidingswijze

Cupcakebeslag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

  2. Smelt de boter in een pannetje en laat die vervolgens een beetje afkoelen (niet stollen). 

  3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker, amandelmeel samen in de kom van de mixer en mix met elkaar. Voeg optioneel voor meer smaak wat citroenrasp en/of vanille-extract toe. 

  4. In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt, mix dit even door met een vork. 

  5. Voeg dit vervolgens toe aan je droge ingrediënten samen met de gesmolten boter en klop het even kort door tot het goed gemengd is.  

  6. Doe het beslag in een royaal ingevet vierkant bakblik van 23 x 23 cm. 
    Bak voor 10 – 15 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat de cake in het bakblik volledig afkoelen. 

  7. Doe het beslag in een royaal ingevet vierkant bakblik van 23 x 23 cm. Bak voor 10 – 15 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat de cake in het bakblik volledig afkoelen. 

Banketbakkersroom

  1. Meng suiker, vanillemerg en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen. 

  2. In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken draai je het vuur uit.  Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is. 

  3. Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren tot het dikker word. 

  4. Stort de room op een plaat en dek af met plastic folie laat helemaal afkoelen. 

2 soorten room

  1. Klop de slagroom op. Mix de helft van de opgeklopte slagroom met de afgekoelde banketbakkersroom. Dit is de Zwitserse room. Mix de rest van de opgeklopte slagroom met de lemon curd in een andere kom. Zet beide vullingen even in de koelkast. 

Opbouw

  1. Steek sterren uit de plak cake en snijd ze doormidden zodat ze 0,5-1 cm dik zijn. Verkruimel de overgebleven cake en doe op de bodem van de trifle vorm. Maak nu laagjes met de andere ingrediënten. Gebruik deze volgorde: vlaai-vulling, Zwitserse banketbakkersroom, verse aardbeien, lemoncurd-slagroom. Bouw op met laagjes tot alles op is en zet in de koelkast tot gebruik.  

    De aardbeien kan je het beste doormidden snijden en een rand helemaal rondom vol maken. Dan zie je het mooi aan de buitenkant van de trifle.  

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker