Sushi, afhaal-favoriet van velen. Maar wist je dat je het ook zelf kan maken met de airfryer? Danny legt je in dit recept uit hoe.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Sushirijst

  • 500 g sushi rijst

Sushiazijn

  • 65 ml witte wijnazijn
  • 65 ml rijstazijn
  • 65 g poedersuiker
  • 32 g zout

Wasabi-mayonaise

  • 1 eetlepel wasabi
  • 3 eetlepels mayonaise

Fried sushi

  • 100 g tempurameel
  • ijskoud bruiswater
  • 1 st avocado
  • 1 st komkommer
  • 16 st gamba's
  • 4 st norivellen
  • panko

Garnering

  • cress
  • zalmeitjes
  • sesamzaad

Extra nodig

  • bamboematje

Bereidingswijze

1 uur en 10 minuten

Verwarm de airfryer voor op 180 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Sushirijst 
Spoel de sushirijst tot het spoelwater helder is. Strooi de rijst in de bak van de airfryer en vul aan met koud water tot ongeveer anderhalf vingerkootje boven de rijst. Gaar de rijst in circa 30 minuten en spreid vervolgens uit over een brede kom en laat iets afkoelen.  

Sushiazijn 
Verwarm in een pan de witte-wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout totdat het helemaal is opgelost. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat iets afkoelen en verdeel over de rijst.  

Wasabi-mayonaise 
Meng de wasabi met de mayonaise en schep in een spuitzak. 

Fried sushi 
Stap 1: 
Meng het tempurameel met het bruiswater tot er een beslag van yoghurtdikte ontstaat. Snijd de avocado in plakjes. Snijd de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Maak de gamba’s schoon.  

Stap 2: 
Leg een vel nori op een bamboematje. Verdeel met natte handen wat rijst over twee derde van het norivel. De laag rijst mag circa 0,5 centimeter dik zijn. Verdeel in het midden van de rijst de avocado, komkommer en gamba’s. Spuit er wat wasabi-mayonaise over en rol met behulp van het matje de sushi stevig op. Maak het uiteinde van het norivel nat en plak de nori dicht.  

Stap 3: 
Haal de sushi door het tempurabeslag en vervolgens door de panko. Besprenkel de rol met een beetje olie en bak 15 minuten in de airfryer.   

Stap 4: 
Snijd in stukken van circa 3 centimeter dik. Spuit toefjes wasabi-mayonaise op de sushi en garneer met kruiden, viseitjes en sesamzaad. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

 

Geef je waardering

fried sushi
fried sushi