Stappenplan
-
Verwarm de Satisfry Air & Grill Multicooker van Russell Hobbs voor op 180 ºC en kies voor de functie airfryen. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Sushirijst
-
Spoel de sushirijst tot het spoelwater helder is. Strooi de rijst in de bak van Satisfry Multicooker en vul aan met koud water tot ongeveer anderhalf vingerkootje boven de rijst.
-
Gaar de rijst in circa 30 minuten op de airfryerfunctie en spreid vervolgens uit over een brede kom en laat iets afkoelen.
Sushiazijn
-
Verwarm in een pan de witte-wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout totdat het helemaal is opgelost. Laat iets afkoelen en verdeel over de rijst.
Wasabi-mayonaise
-
Meng de wasabi met de mayonaise en schep in een spuitzak.
Fried sushi
-
Meng het tempurameel met het bruiswater tot er een beslag van yoghurtdikte ontstaat.
-
Snijd de avocado in plakjes. Snijd de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Maak de gamba’s schoon.
-
Leg een vel nori op een bamboematje. Verdeel met natte handen wat rijst over twee derde van het norivel. De laag rijst mag circa 0,5 centimeter dik zijn.
-
Verdeel in het midden van de rijst de avocado, komkommer en gamba’s. Spuit er wat wasabi-mayonaise over en rol met behulp van het matje de sushi stevig op. Maak het uiteinde van het norivel nat en plak de nori dicht.
-
Haal de sushi door het tempurabeslag en vervolgens door de panko. Besprenkel de rol met een beetje olie en bak 15 minuten in de Satisfry Air & Grill Multicooker op de airfryerfunctie.
-
Snijd in stukken van circa 3 centimeter dik. Spuit toefjes wasabi-mayonaise op de sushi en garneer met kruiden, viseitjes en sesamzaad.
0 reacties